SPREMNE SVE GRADSKE SLUŽBE: Komunalna preduzeća biće u pripravnosti zbog najavljenih vremenskih nepogoda

A. V. V.

20. 08. 2022. u 09:41

ZBOG vremenskih nepogoda koje su najavljene za danas i sutra sve gradske komunalne službe preduzeće niz preventivnih mera i pripremiti potreban broj ekipa koje će biti u pripravnosti. Ovo je juče saopšteno iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacija i koordinaciju sa građanima.

СПРЕМНЕ СВЕ ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ: Комунална предузећа биће у приправности због најављених временских непогода

Foto Privatna arhiva

Iz ovog gradskog sekretarijata apeluju na sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije u koje može ući voda, kao i da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve što se nalazi na njihovim terasama:

- Vlasnicima plovnih objekata na teritoriji Beograda preporučujemo da osiguraju i privežu plovila u skladu sa propisima, a građanima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put. Građani se mogu obratiti "Beokomu" ukoliko na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju, koja zbog jakog vetra i velike količine padavina može da ugrozi sigurnost, kako bi nadležni što pre izašli na teren i rešili problem.

RHMZ je izdao upozorenje na vremenske nepogode na području Beograda do nedelje, 21. avgusta. Povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada ili olujnog vetra.

"BEOKOM" NE RADI U NEDELjU

GRAĐANI prestonice sutra neće moći da kontaktiraju "Beokom" kako bi prijavili probleme u glavnom gradu. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u nedelju će doći do povremenog i kratkotrajnog prekida u radu sistema Beogradskog pozivnog centra zbog izvođenja neophodnih radova na unapređenju sistema i mrežnoj infrastrukturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!