KRIVIČNA PRIJAVA TINEJDŽERU: Posle incidenta u Rakovici, iz Komore socijalne zaštite upozoravaju - socijalni radnici svakodnevno na meti

A. V. V.

18. 08. 2022. u 07:13

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče tinejdžera (17) zbog sumnje da je u ponedeljak u Ulici kneza Višeslava u Rakovici fizički napao radnicu (41) Centra za socijalni rad, koja je ovom prilikom zadobila teške povrede.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ТИНЕЈЏЕРУ: После инцидента у Раковици, из Коморе социјалне заштите упозоравају - социјални радници свакодневно на мети

Foto I. Marinković

Protiv njega je po nalogu tužilaštva za maloletnike podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda. Policija i dalje traga za još jednim mladićem, koji je, kako se sumnja, takođe učestvovao u napadu na radnicu.

- Policija je, za nepuna dva dana, identifikovala i pronašla osumnjičenog, koji se tereti da je u ponedeljak, rukom udario u glavu četrdesetjednogodišnju ženu dok je sedela u svom automobilu i teško je povredio. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica ovog događaja - navodi se u saopštenju MUP.

Podsetimo, dvojica napadača su u ponedeljak, 15. avgusta, u jutarnjim časovima prilikom pokušaja pljačke, grubo pretukla službenicu Centra za socijalni rad u naselju Rakovica. Nesrećna žena je odmah prevezena i zbrinuta u Urgentnom centru, gde su joj konstatovane teške telesne povrede glave i prelom nosa. Srećom, nije bila životno ugrožena i nakon ukazane pomoći puštena je na kućno lečenje.

Incident se dogodio u Ulici kneza Višeslava. Prema prvoj, nezvaničnoj informaciji, dvojica pljačkaša su prišla ženi u trenutku kada je, navodno, izlazila iz automobila. Opkolili su je i pokušali su da joj otmu torbu, ali kako ona nije htela da im preda plen, više puta su je udarili pesnicama u predelu lica i glave. Zatim su pobegli.

Da napadi na socijalne radnike, nažalost, nisu retkost potvrdila je juče direktorka Komore socijalne zaštite Sandra Perić. Ona je za javni servis istakla da se u Centru za socijalni rad često događaju incidenti:

- Reč je i o verbalnim, ali i fizičkim napadima. Zaposleni su često izloženim ovakvim vrstama napada. Mi smo u zaista nezahvalnoj situaciji, ali moramo da se borimo sa tim. Koleginica je nažalost dobila teške telesne povrede nadam se da će u nekom doglednom vremenu sve proći i da će se ona osećati zaista dobro.

Foto Printskrin

Direktorka Perić je rekla i da su oni u obavezi da posle ovakvih incidenata obaveste nadležno ministarstvo i policiju.

- I pored toga zaposleni su izloženi vrlo agresivnom ponašanju - navodi ona. - Verovatno bi kolege rekle da su napadači nezadovoljne stranke koje imaju neke druge probleme sem sistema socijalne zaštite. Jedni su razlozi zbog kojih se to događa, a sasvim je druga reakcija i sistema i svih nas šta možemo da uradimo da do toga ne dođe.

Foto N. Skenderija

PRETIO ZAPOSLENIMA NA ZVEZDARI

SREDINOM juna, muškarac M. J. upao je u prostorije Centra za socijalni rad na Zvezdari i pretio zaposlenima da će ih ubiti i zapaliti. On je tada govorio službenicama da je nezadovoljan nalazom oko starateljstva nad detetom. Policija ga je posle ovog incidenta uhapsila zbog ugrožavanja sigurnosti. On je, kako se sumnja, i ranije upućivao mejlove preteće sadržine Centru za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)