VATROGASCE OMETA I CVEĆE: Građani često nemarno ostavljaju vozila i ometaju prolaz hitnim službama

S. V.

03. 08. 2022. u 11:00

PARKIRANI automobili, žardinjere sa cvećem i neuredno zelenilo najčešća su prepreka vatrogascima na terenu, kojima je svaki sekund važan kada se upute na mesto požara.

ВАТРОГАСЦЕ ОМЕТА И ЦВЕЋЕ: Грађани често немарно остављају возила и ометају пролаз хитним службама

Foto: V. Danilov

Tako je bilo i u noći između nedelje i ponedeljka, kada je goreo stan na četvrtom spratu u novobeogradskoj Ulici antifašističke borbe, gde je stradala starija sugrađanka (80), usled gušenja dimom.

Zbog betonskih saksija sa cvećem, vatrogasna vozila nisu mogla da dođu ispod prozora odakle su kuljali vatra i dim, ali su zahvaljujući iskustvu i spretnosti, razvukli crevo i brzo ugasili požar. U akciji je učestvovalo 25 vatrogasaca i osam vozila.

- Naše ekipe stigle su za pet minuta po prijemu poziva - rekao je Dragan Miković, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, gostujući na TV Pink. - Kad smo stigli, zatekli smo požar na četvrtom spratu, stan je bio u potpunosti u plamenu i izlazio je na prozor ka petom i šestom nivou. Mogu da kažem da smo stigli u poslednjim trenucima i sprečili da se vatrena stihija proširi na gornji deo zgrade. Ekipe koje su prve stigle iskoristile su hidrant koji je bio na četvrtoj etaži, pa smo brzo lokalizovali požar.

Miković je zamolio sugrađane da vode računa o parkiranju automobila, te da ih ostavljaju tako da ne ometaju prolaz vozilima hitnih službi.

- Veoma je komplikovano da se skloni nečiji automobil, mi moramo da vodimo računa o imovini svih naših sugrađana, te ne smemo da oštetimo ničije vozilo - ističe Miković. - Apelujem na ljude da pažljivo ostavljaju svoje automobile, kako bi vatrogasci i hitna pomoć u svakom trenutku mogli proći.

OŠTEĆENI STANOVI

KAKO smo saznali, stan na četvrtom spratu u Antifašističke borbe gde se pretpostavlja da je požar izazvala sveća, u potpunosti je izgoreo. Velika šteta je nastala i u domu ispod, gde je voda kojom je buktinja gašena, poplavila podove i plafon. Na petom i šestom spratu istopile su se roletne i popucali prozori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)