PETLJA KOD HIPODROMA CRNA TAČKA ZA VOZAČE: Potrebna hitna reakcija nadležnih da se spreče saobraćajke na Čukarici

S. V.

23. 07. 2022. u 11:30

PETLjA kod Beogradskog hipodroma je "crna tačka" za prestoničke vozače.

ПЕТЉА КОД  ХИПОДРОМА  ЦРНА ТАЧКА ЗА ВОЗАЧЕ: Потребна хитна реакција надлежних да се спрече саобраћајке на Чукарици

Foto V. Danilov

Nažalost, u još jednoj saobraćajnoj nesreći na ovom pravcu smrtno je stradao sugrađanin.

U četvrtak uveče poginuo je motociklista u sudaru, a čak osmoro ljudi teško je povređeno, među kojima je bilo i dvoje dece. Na stradalog je, prema nezvaničnim informacijama, naleteo vozač automobila prešavši u suprotan smer. Ispostavilo se da je čovek za volanom bio pod dejstvom alkohola. Na motoru je bila i devojka, koja je takođe s teškim povredama prebačena u Urgentni centar.

Policija je posle uviđaja pokrenula istragu kako bi se utvrdilo zašto je vozač prešao u suprotnu traku.

- Što hitnije nadležni u Gradu Beogradu moraju nešto da urade na ovom putnom pravcu.

Prosto je neverovatno koliko se ne poštuje ograničenje brzine. Vozi se brzo, posebno iz pravca Požeške ka Topčideru. Moje je mišljenje da je neohpdno postavljanje neke barijere, nekih prepreka da vozači više ne prelaze u suprotan smer. Naravno, i stalno prisustvo saobraćajne policije da kažnjava nedisciplinovane. Mnogo ljidi je na ovom pravcu izgubilo život. Dosta je više - napisala je sugrađanka posle nesreće na društvenoj mreži "Instagram".

Rasutio delovi vozila posle sudara, Foto Z. Jovanović

I zaista je neophodna reakcija nadležnih. Jednostavno, mora se reagovati. Na ovom potezu, koji od Mosta na Adi vodi ka Banovom brdu, u poslednjih nekoliko godina često su se dešavale saobraćajne nesreće u kojima je bilo poginulih. U decembru 2020. godine na ovoj petlji stradao je četrnaestogodišnji dečak, kada je automobil "mini", kojim je iz pravca Banovog brda upravljao mladić (21), izgubio kontrolu i okrenuo se u suprotnu traku. Sudario se s "dačijom", a maloletni putnik iz "minija" je podlegao povredama.

Samo mesec dana pre toga, na istom mestu stradao je Aleksandar P. (29), kada je vozio "reno klio" i prešao u suprotnu traku iz nepoznatih razloga. Sudario se s tri automobila.

Iste godine, na Mostu na Adi u smeru ka Novom Beogradu, stradao je vozač automobila, kada je na njega naleteo automobil. Gotovo da ne prođe nedelja a da se ovde ne dogodi sudar, neretko i lančani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!