BUCALOVI I RISTIĆI SAČUVALI STANOVE: Izvršitelji opet "zakucali" na vrata stanara u naselju Mirijevo

A. VOJINOVIĆ

20. 07. 2022. u 07:15

IZVRŠITELjI su juče ponovo pokušali da iz doma izbace stanare iz zgrade u Ulici Zagrađe 2 u Mirijevu.

БУЦАЛОВИ И РИСТИЋИ САЧУВАЛИ СТАНОВЕ: Извршитељи опет закуцали на врата станара у насељу Миријево

Foto: ATA

Na "meti" nadležnih bila je petočlana porodica Bucalo, ali i Ristić. Za razliku od prvog, ovo iseljenje nije bilo najavljeno. Oba prinudna iseljenja posle nekoliko neizvesnih sati su, ipak, bila odložena.

Iako su uz izvršitelje na terenu redovno bili i pripadnici MUP, oni se juče nisu pojavili. S druge strane, Bucalovima i Ristićima podršku su pružile komšije i aktivisti iz Združene akcije "Krov nad glavom".

Stanari zgrade u Ulici Zagrađe 2 u Mirijevu godinama se bore s izvršiteljima koji pokušavaju da ih isteraju na ulicu. Porodice koje žive u ovoj višespratnici uredno su platile stanove u kojima žive, a godinama su pod pretnjom izbacivanja iz svojih domova zbog spora između dva investitora, jednog, koji je gradio zgradu i drugog, koji je prethodno planirao izgradnju na istoj lokaciji.

- Bilo je planirano iseljenje porodice Bucalo, ali smo tokom dana čuli i da su zaposleni iz izvršiteljske kancelarije Mirjane Dimitrijević istog dana planirali da izbace i Mirjanu Ristić, koju su do sada više od deset puta pokušali prinudno da isele - kažu za "Novosti" aktivisti iz "Krova nad glavom". - Došli su bez policije, a porodica Bucalo, koju čine otac i majka s troje dece, pustila je izvršitelje u stan gde su dugo razgovarali. Posle izlaska iz stana su se povukli, a izvršenje je odloženo.

DRAMA SLIKARKE U PENZIJI

PROFESORKU Više škole likovnih i primenjenih umetnosti u penziji Draganu Milisavljević (82) izvršitelji i policija su prošle sedmice prinudno iselili iz njenog jedinog doma u Cvijićevoj ulici 79 na Paliluli.

Nadležni su, bez prethodne najave, u jutarnjim satima došli i u pratnji privatnog obezbeđenja upali u njen stan rešeni da je konačno izbace na ulicu. Komšije, prijatelji i aktivisti kasno su stigli u Cvijićevu i ovaj put nisu uspeli da odlože iseljenje.

Prema rečima naših sagovornika, juče je na terenu bio parkiran i jedan kombi za selidbe. Na meti izvršitelja tokom godina u ovoj zgradi bila je i porodica Momčilović, majka i ćerka, koje je takođe bilo odlagano. Međutim, u javnosti je, ipak, najpoznatiji slučaj Mirjane Ristić, na čija vrata su izvršitelji na ovoj adresi ubedljivo najviše puta "zakucali".

Krajem januara 2018. godina ona je pretila da će se ubiti ukoliko je izvršitelji izbace iz stana. Dva sata je stajala sa nožem u ruci, a izvršenje je, na njenu sreću, tada ponovo bilo odloženo. Prema njenim rečima, ona je jedini uknjiženi vlasnik stana, dok je izvršni poverilac Olivera Popović. Zbog njenih pretnji tada su u pripravnsti bile ekipe Hitne pomoći i vatrogasci-spasioci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)