GRAĐANI, UDOMITE PSA: Akcija usvajanja ljubimaca iz prihvatilišta sutra u Tašmajdanskom parku

A. V. V.

03. 06. 2022. u 13:09

JKP "Veterina Beograd" sutra će organizovati akciju usvajanja napuštenih pasa iz prihvatilišta u Tašmajdanskom parku. Građani će biti u prilici da od 10.30 do 13.30 časova udome nekog od 15-ak kućnih ljubimaca koje će nadležni iz ovog gradskog preduzeća dovesti na usvajanje.

ГРАЂАНИ, УДОМИТЕ ПСА: Акција усвајања љубимаца из прихватилишта сутра у Ташмајданском парку

Foto: Free Images Pixabay

U okviru programa najmlađe posetioci moći će da učestvuju u edukativnom kutku sa animatorom, kao i da nauče kako od kartona da naprave kućicu za pse. Svako ko danas bude usvojio nekog psa na poklon će dobiti i hranu za svog novog člana porodice, kao i druge poklone. U tradicionalnoj prolećnoj akciji usvajanja pasa prvi put će učestvovati kao volonteri đaci Prve beogradske gimnazije.

- Važno je da od najranijeg doba decu upoznajemo sa tim koliko je bitno ponašati se odgovorno kao vlasnik životinja i koliko je humano napuštenoj životinji pružiti topli dom. Upravo je to i ideja ovih akcija i mi ćemo se truditi da ih organizujemo i u narednom periodu u što većem broju - istakao je direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić.

On je podsetio da je za proteklih četiri godine preko ovog preduzeća usvojeno preko 3.400 napuštenih životinja, što je više nego ukupni kapacitet svih gradskih prihvatilišta. U tom periodu sterilisano je i preko 27.000 napuštenih pasa i mačaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost