LISTE ČEKANJA ZA OBDANIŠTA BIĆE PROŠLOST! Beograd će ove godine skoro sigurno biti bez liste čekanja za decu u vrtićima

V. N.

06. 05. 2022. u 08:51

Beograd će ove godine skoro sigurno biti bez liste čekanja za decu u vrtićima, a pre samo deset godina, 2012. godine, na mesto je čekalo skoro 17.000 mališana, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ЛИСТЕ ЧЕКАЊА ЗА ОБДАНИШТА БИЋЕ ПРОШЛОСТ! Београд ће ове године скоро сигурно бити без листе чекања за децу у вртићима

Foto N: Živanović

- Na konkurs za upis dece u predškolske ustanove pristiglo je oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta. Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu, a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i u Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima - rekao je Vesić.

U prestoničkim predškolskim ustanovama ima 35.000 mališana više nego 2012. godine.

- Kada je reč o gradnji vrtića, pre samo pet godina Grad je na konkursu nudio oko 7.000 slobodnih mesta, a ove godine gotovo 14.000 mesta.

U Beogradu živi oko 106.000 dece od kojih oko 80.000 ide u vrtiće, što je 75 odsto obuhvata celokupne populacije uzrasta od jedne do šest godina - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnji devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braće Jerković, naselju Mirijevo, u selu Stepojevac, u Borči, u Sremčici i u Mladenovcu. U poslednje dve godine Grad je izgradio obdaništa na Čukarici, u Obrenovcu, na Vračaru, u Surčinu, Rakovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)