SARADNJA GRADA I UNIVERZITETA: Prijave studenata za praksu u javnoj upravi do 4. maja

B.B.

12. 04. 2022. u 20:28

STUDENTI Univerziteta u Beogradu mogu da se prijave do 4. maja za konkurs za "BG praksa". Protokol o nastavku saradnje potpisali su gradonačelnik Zoran Radojičić i rektor UB prof. dr Vladan Đokić. Svoje prvo radno iskustvo steći će 135 akademaca u 32 gradske ustanove, a prvi "radni dan" biće 1. jul. Praksa će trajati tri meseca.

САРАДЊА ГРАДА И УНИВЕРЗИТЕТА: Пријаве студената за праксу у јавној управи до 4. маја

Foto: Skupština grada

Prema rečima Radojičića, partnerstvo Grada i Univerziteta u Beogradu na realizaciji programa "BG prakse" za studente na obostrano zadovoljstvo traje uspešno već 12 godina. Svrha ovog protokola o saradnji jeste jačanje partnerstva i uspostavljanje bliže saradnje u procesima koji omogućavaju školovanje kadrova za javnu upravu, kako u teorijskom tako i u praktičnom delu.

- Ove godine su devet javnih preduzeća, 13 organizacionih jedinica uprave Grada, devet ustanova kulture i Opština Savski venac otvorili su svoja vrata za 135 studenata Univerziteta u Beogradu - rekao je Radojičić. - Oni će sticati praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo radeći na 82 različite pozicije neposredno uz određene mentore iz redova zaposlenih u javnoj upravi grada, kojih je ove godine 90.

Gradonačelnik je ukazao da je od početka projekta, više od 2.000 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu steklo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač grad. On je naglasio da će polaznicima programa, tokom tri meseca trajanja prakse, biti obezbeđena novčana nadoknada, a iz budžeta je za ovu svrhu obezbeđeno 2,5 miliona dinara.

Rektor Đokić je zahvalio Gradu i naveo da će praktično iskustvo steći studenti sa više od 20 fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)