ŠKOLARCI SA VRAČARA SADILI DRVEĆE: Dvorišta puna trešanja i jabuka

B.B.

17. 03. 2022. u 16:18

DVORIŠTA četiri osnovne škole na Vračaru ukrasiće stabla trešanja i jabuka, čime je ova opština postala deo globalnog projekta "Pokret sadnje voća".

ШКОЛАРЦИ СА ВРАЧАРА САДИЛИ ДРВЕЋЕ: Дворишта пуна трешања и јабука

Opština Vračar

U dvorištu OŠ "Kralj Petar Drugi Karađorđević", volonteri AKT Fondacije i Kancelarije za mlade Vračara su, zajedno sa đacima posadili 10 sadnica,  a OŠ "Svetozar Marković" još pet. Sledeće nedelje akcija će biti nastavljena u školama "Siniša Nikolajević" i "Dušan Dugalić". Cilj akcije je 1.200 posađenih stabala u Srbiji do kraja ove godine.

- Na Vračaru, posebno na Neimaru su nekada postojale privatne kuće, čija su dvorišta bila puna voćki jabuka i trešanja - kaže Dragi Lukić, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje. - Ispod ucvetalih krošnji skrivali su se stidljivi pogledi i rađale prve ljubavi. Deca danas odrastaju okružena betonom, pa smo na ovaj način želeli da im vratimo duh starih vremena. Da oni sami brinu o voćkicama, uče o oprašivanju, a onda uživaju u svežim i sočnim plodovima, koje sami uberu.

Akciju su aktivno podržali i predsednik ove opštine prof. dr Milan A. Nedeljković, kao i član veća Biljana Rakić sa saradnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a