VESIĆ SAOPŠTIO: Potpisani ugovori za izgradnju još dva vrtića

Tanjug

14. 03. 2022. u 18:19

GRAD Beograd potpisao je ugovore za projektovanje i izgradnju još dva vrtića u Bloku 8a u Novom Beogradu i u naselju Altina u Zemunu, a vrednost projektovanja i izgradnje dva objekta je 512 miliona dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ВЕСИЋ САОПШТИО: Потписани уговори за изградњу још два вртића

Goran Vesić, Foto P. Mitić

Vesić je rekao da će vrtić u Bloku 8A u Novom Beograd imati površinu od oko 1.170 kvadratnih metara, te da će u njemu biti mesta za 156 dece.

- Površina kompleksa na kojem će se nalaziti vrtić je 3.901 kvadratni metar, neto vrednost projektovanja i izgradnje je 169 miliona dinara, a ukupan rok za završetak posla je 455 dana- kazao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Kada je reč o vrtiću u Altini, Vesić je rekao da će se vrtić nalaziti uz ulicu Pavla Vuisića, te da će njegova površina biti 1.990 kvadratnih metara i moći će da primi oko 270 dece.

- Lokacija na kojoj se gradi vrtić ima površinu od 66 ari, neto vrednost posla je 343 miliona dinara i ukupan rok za završetak je 500 dana.- istakao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je od 2018. godine do danas Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završila izgradnju četiri vrtića.

-Vrtići su u Zemunu, na Čukarici, u Rakovici i Obrenovcu. Vrtić na Bežanijskoj kosi je u izgradnji, a još osam ugovora o projektovanju i izgradnji je u realizaciji za vrtiće u naseljima Sunčani breg, Braće Jerković, Sremčica, Mirijevo, Borča, Mladenovac, Lazarevac i Blok 62 u Novom Beogradu- naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će tokom jeseni biti raspisani tenderi za izgradnju još osam vrtića, čime će, kako je rekao, biti ispunjeno obećanje koje je dao građanima, posle formiranja gradske vlasti 2018. godine, da će grad Beograd da izgradi 25 vrtića.

BONUSI VIDEO: POVELjA O HRAMU U TEMELj JE UGRAĐENA: San predaka ostvaren je nakon 125 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)