KAŽNJENI VLASNICI OSAM OBJEKATA: Prva nedelja primene novog Zakona o buci

J.D.

16. 02. 2022. u 20:42

TOKOM prvih nedelju dana primene Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini, odnosno kontrolisanja i merenja nivoa zvuka u ugostiteljskim objektima širom Beograda, komunalni milicionari napisali su osam kazni od po 200.000 dinara.

КАЖЊЕНИ ВЛАСНИЦИ ОСАМ ОБЈЕКАТА: Прва недеља примене новог Закона о буци

Foto N. Skenderija

Uz pomoć novih uređaja za merenje jačine zvuka, sa kojima pripadnici Komunalne milicije idu na teren, biće zaštićeni građani koji žele da imaju miran san.

Dozvoljeni nivo buke u kafićima i restoranima tokom dana je 65 decibela, a posle 22 časa, 55 decibela. Kako podseća Ljiljana Dimitrijević iz Komunalne milicije, kazne za prekoračenje su 200.000 za pravno lice, 50.000 za odgovornog, odnosno zaposlenog i 100.000 dinara za vlasnika kafića.

- Ukoliko se u nekom ugostiteljskom objektu ponovi prekršaj u roku od godinu dana, kazne su mnogo drastičnije, u rasponu od 500.000 do milion dinara - podseća Dimitrijevićeva. - Komunalna milicija na terenu uručuje zapisnike koji su osnova za prekršajne naloge koji će upućuju na kućnu ili adresu ugostiteljskog objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)