MALIŠANI S KOSMETA NA TARI: Centar dečjih letovališta Beograda bio domaćin učenicima tokom zimskog raspusta

B. B.

24. 01. 2022. u 06:50

GRUPA od 200 školaraca iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije završila je boravak u odmaralištu "Mitrovac na Tari".

МАЛИШАНИ С КОСМЕТА НА ТАРИ: Центар дечјих летовалишта Београда био домаћин ученицима током зимског распуста

Đaci su na planini bili od 11. januara, Foto CDL

Prezadovoljni gostoprimstvom Centra dečjih letovališta i odmarališta đaci osnovnih škola iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg Sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice izrazili su želju da ponovo dođu na ovu planinu. Mnogi od njih su ovde naučili i da skijaju, većina je uživala u edukativno-zabavnim radionicama.

Uz nadu da će se videti i dogodine, direktorka Centra Tanja Santrač poželela im je da bezbedno stignu svojim kućama.

- Ponosna sam što smo, zahvaljujući podršci Grada, koji je pomogao renoviranje naših odmarališta, u mogućnosti da već nekoliko godina zaredom otvorimo vrata naših objekata na Avali i Tari za decu sa Kosova i Metohije - rekla je Santračeva.

- Svesni da je reč o učenicima koji nemaju baš često mogućnost da putuju, želeli smo da im to omogućimo. Ovo je naš način da bar koliko-toliko olakšamo detinjstvo deci koja se suočavaju sa velikim i stvarnim problemima.

U ovoj grupi, koja je u odmaralištu "Mitrovac na Tari" boravila od 11. januara, bili su učenici od trećeg do šestog razreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024