POČINJE GRADNJA LINIJSKOG PARKA: Od Beton hale do bastiona Svetog Jakova

B.B.

23. 01. 2022. u 13:34

IZGRADNjA prve zone Linjskog parka, od Beton hale do Bastiona Svetog Jakova, počinje sutra, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonočelnika. Sledi i početak gradnje i druge, a uskoro bi trebalo da bude raspisan tender i za preostalioh osam, gde će radovi početi sredinom godine.

ПОЧИЊЕ ГРАДЊА ЛИНИЈСКОГ ПАРКА: Од Бетон хале до бастиона Светог Јакова

Jedno od rešenja dela oaze, Foto Beoinfo

Prema rečima vesića, to će biti najveći i najmoderniji beogradski park koji će biti ponos i dokaz kako se Beograd menja i napreduje. Linijski park se gradi tamo gde su nekada bile železničke šine koje su odvajale Beograd od njegovih reka.  Na dužini skoro pet kilometara biće podeljen  na 10 zona. Prva zona počinje od Beton hale do Bastiona Svetog Jakova, a druga zona će biti od Bastiona Svetog Jakova do SC 25.maj Milan Gale Muškatirović.

- Od tih prvih 10 zona, sutra počinjemo da gradimo prvu, a zatim i drugu i nju će graditi 'Zelenilo Beograd' -rekao je on. - Tu postoje šetačka i biciklistička staza. Biće urađena nova pešačka staza koja će biti odvojena zelenilom od biciklističke,  sređene zelene površine,  zasađeno više desetina novih stabala, postavljene klupe, parkovski mobilijar. Pored toga biće park će iamti i tribine, tako da će ta zona biti zona za odmor i omiljeno mesto na koje će Beograđani dolaziti.

Zamenik gradonačelnika je rekao da se čeka da Sekretarijat za investicije raspiše tender za preostalih osam zona koje će početi da se rade, kako očekuje, sredinom godine.

- Tako da ćemo u naredne dve godine završiti Linijski park čija će vrednost biti više  50 miliona evra, ali to će biti park koji će totalno promeniti život stanovnika tog dela grada i pokazati koliko se Beograda razvija i postaje konforno mesto za život  - poručio je Vesić.

On ističe da je u projektovanju linijskog parka učestvovalo više desetina domaćih arhitekata.

- Moj poziv je svim domaćim arhitektama i firmama, kada pravimo takav projekat, da učestvuju u njima - rekao je Vesić. - Ponosan sam što su Linijski park projektovale domaće arhitekte i što će ga graditi domaće firme. Verujte mi ništa nećemo zaostajati za čuvenim parkom Hajlajn u Njujorku ili parkom Zariađe u Moskvi koji su nam bili uzori. Možemo da pokažemo da naše arhitekte i naše firme mogu da urade tako velik posao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!