MUZIKA SVIRA SAT KRAĆE: Izmenama odluke o radu ugostiteljskih objekata, u celom gradu biće kao na teritoriji GO Vračar

M. STANOJKOVIĆ

03. 01. 2022. u 08:51

NA zahtev stanara u Bulevaru maršala Tolbuhina 11, na poslednjoj sednici Skupštine grada izmenjena je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. To znači da će se ranije zatvarati svi lokali u blizini zgrada ne samo na Vračaru, već i na drugim opštinama. Budući da su se stanari konstantno žalili na buku tokom noći i miris iz ćevabdžinica, u ovoj takozvanoj ulici gladnih, iz do sada važeće odluke izbrisana je odrednica "na teritoriji opštine Vračar".

МУЗИКА СВИРА САТ КРАЋЕ: Изменама одлуке о раду угоститељских објеката, у целом граду биће као на територији ГО Врачар

Foto I. Marinković

Tako će se odredbe odluke koje su se do sada odnosile na centar grada, a u kojoj stoji da se ugostiteljski objekti na Vračaru, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, a nalaze se do 50 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene zgrade, mogu najranije početi sa radom u 6.00 i zatvarati se do ponoći. Vikendom ovo ograničenje važi do 1.00 posle ponoći. Muziku mogu da emituju najduže do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

Kako su naveli stanari Maršala Tolbuhina 11 u inicijativi, rad ugostiteljskih objekata ometa normalan život i ugrožava fizičko i mentalno zdravlje građana koji žive u blizini:

- Ograničenjem samo na teritoriju jedne opštine, Vračar, građani iz svih drugih opština stavljeni su u nepovoljniji položaj bez objektivnog i racionalnog opravdanja. Tako lokali rade tokom čitave noći, a ostali sugrađani koji ne stanuju na Vračaru su diskriminisani - navodi se u inicijativi koju je potpisao upravnik stambene zajednice u Bulevaru maršala Tolbuhina 11 Stevan Popović.

Osim odluke o korigovanju radnog vremena, stanari su tražili i da se uvede zabrana korišćenja roštilja na ćumur u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini stambenih zgrada do 100 metara.

SAMO AKUSTIČNA

SHODNO odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, za kafiće i restorane u stambenim zgradama ograničeno je radno vreme do 24 sata, a vikendom do 1.00 posle ponoći. Jedan član ove odluke odnosi se i na Skadarsku ulicu, gde je utvrđeno maksimalno radno vreme svakog dana od 00 do 24 sata, i mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina