NA LED 25. DECEMBRA: Zasad poznat samo jedan datum za otvaranje klizališta i to na Trgu republike

G. N.

15. 12. 2021. u 08:51

KADA će škripa klizaljki upotpuniti zimsku idilu, još nije sigurno. Iako se uprave sportskog centra "Tašmajdan" i JP "Ada Ciganlija" spremaju za početak zimske sezone pod otvorenim nebom, tačan datum otvaranja ledenih ploča nije utvrđen.

НА ЛЕД 25. ДЕЦЕМБРА: Засад познат само један датум за отварање клизалишта и то на Тргу републике

Foto P. Mitić

Zasad, jedino je u kalendaru utefteren 25. decembar, kada će biti otvoreno klizalište na Trgu republike.

Zimska čarolija čak dva meseca trajaće na najvećem delu glavnog sastajališta Beograđana.

Klizalište će biti dostupno za rekreativce do kraja februara. Ono se otvara u okviru manifestacije "Beogradska zima". Međutim, kada će se ovoj ledenoj ploči pridružiti još dve na stadionu "Tašmajdan" i na Kamenom gradu kraj Savskog jezera, još nije zakazano.

- Sve pripremne radnje za početak nove sezone klizanja na stadionu "Tašmajdan" su u toku, počelo je podizanje ledene ploče - rekli su nam iz uprave Sportskog centra.

- Zbog neizvesnih vremenskih prilika, u ovom trenutku, ne možemo reći tačan datum otvaranja. Verujem da ćemo sredinom nedelje konačno odlučiti kada počinje sezona.

Klizanje na Adi biće besplatno, Foto P. Mitić

Sada već čuveno kružno klizalište na Adi Ciganliji, takođe se montira. Ipak, vremenski uslovi ni ovde ne idu naruku, pa je zvanično otvaranje zimske sezone još na čekanju.

- Sve epidemiološke mere biće ispoštovane u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije u trenutku otvaranja klizališta. Klizanje će biti potpuno besplatno, dok će cena iznajmljivanja klizaljki iznositi 250 dinara po terminu - navode u JP "Ada Ciganlija".

NEIZVESNA SEZONA

PROŠLA sezona ostaće upamćena po neizvesnosti da li će ledene ploče biti otvorene, ili će korona i na njih staviti veto. Iako su svi izgledi bili da klizanja pod zvezdama neće biti, situacija se promenila, te su sugrađani mogli da uživaju u januaru ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)