VELIKA ČAST ZA BEOGRAD: Čak 14 restorana iz prestonice u MICHELIN vodiču, jedan dobio oznaku "Bib Gourmand“

Новости онлине

07. 12. 2021. u 11:08

MICHELIN je sa zadovoljstvom prvi put predstavio MICHELIN vodič za Beograd, kako bi proslavio bogatstvo gastronomske scene grada.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА БЕОГРАД: Чак 14 ресторана из престонице у MICHELIN водичу, један добио ознаку Bib Gourmand“

Foto: Profimedia/Ilustracija

U ovom prvom izboru preporučeno je 14 restorana, od kojih je jedan dobio oznaku „Bib Gourmand“ od inspektora MICHELIN vodiča. Ova oznaka se dodeljuje omiljenim i prepoznatljivim restoranima koji nude visokokvalitetni meni i dobru vrednost za novac.

- Ovim izborom Beograd postaje odredište koje Michelin preporučuje zbog svoje ponude bogatih i raznovrsnih gastronomskih iskustava - objašnjava Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MICHELIN vodiča;

- Protekle dve godine bile su teške za ugostiteljstvo i turizam, a ovaj prvi izbor za Beograd je takođe važan korak ka jačanju lokalne ugostiteljske delatnosti. Potencijal je ovde stvaran, sa poletnim, mladim, talentovanim profesionalcima spremnim da zablistaju i istaknu lokalnu kulturu. U Beogradu osećamo veoma dinamičnu atmosferu, kao i upečatljivu autentičnost, čak i u kulinarskim iskustvima.

Raznolika kuhinja naše zemlje – uslovljena njenim geografskim položajem između Istoka i Zapada i bogatom razmenom koja se odvijala tokom istorije – stvorila je snažnu i raznovrsnu kulinarsku kulturu u kojoj su uočljivi turski, mađarski i drugi balkanski uticaji.

Srpski pejzaži, koji obiluju bogatom i plodnom zemljom, nude izvanrednu osnovu za kulinarsko izražavanje, sa visokokvalitetnim proizvodima dostupnim tokom svih godišnjih doba. Srbija je poznata i po vinogradarstvu, sa osobenim sortama vinove loze. Rezultat je dinamična kulinarska scena, popularna i primamljiva svim gurmanima.

Kao i uvek, izbor za Beograd napravili su anonimni i nezavisni MICHELIN inspektori, koji restorane ocenjuju na osnovu svetskih kriterijuma MICHELIN vodiča, sa ciljem da pruže najbolje preporuke gastronomima širom sveta.

Ovaj početni izbor obuhvata 14 restorana koji su izabrani za Vodič i uključuje sve, od restorana u tržnom centru, do jednog u nekadašnjoj carinarnici... A raspon kuhinja je podjednako raznolik, od klasične i autentične, od srpske do japanske ili mediteranske.

Oznaka „Bib Gourmand“ je dodeljena jednom restoranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

CRVENA ZVEZDA IDE U ZAGREB! Žreb je tako odlučio, sledi istorijsko gostovanje crveno-belih