O UNAPREĐENJU SARADNJE SA FRANCUSKOM: Vesić ugostio ambasadora Košara

G. N.

02. 12. 2021. u 15:56

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas u Starom dvoru sa novoizabranim ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom. Oni su razgovarali o investicijama koje Francuska ima u Beogradu, kao i o dobroj međudržavnoj ekonomskoj saradnji i unapređenju saradnje u oblasti kulture.

О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ СА ФРАНЦУСКОМ: Весић угостио амбасадора Кошара

Privatna arhiva

Na radnom sastanku bilo je reči o investicijama Francuske u Beogradu, odnosno kompanijama koje ovde posluju.

- Govorili smo o aerodromu u Beogradu gde se ta investicija razvija dobrim tokom, a u pitanju je kompanija "Vansi", zatim o metrou gde učestvuje kompanija "Alstom", kao i kompanija "Ežis". Bilo je reči i o tome da će "Veolija", jedna od velikih francuskih kompanija, biti agresivnija na tržištu u Beogradu i da već učestvuje u prvoj fazi izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda zajedno sa kineskim partnerima. Razgovarali smo o kompaniji RATP, koja će biti naš konsultant prilikom projektovanja stanica. To je velika francuska kompanija koja učestvuje u upravljanju metroima po čitavoj Francuskoj, a bilo je reči i o poslovima kompanije "Šnajder" - pojasnio je Vesić.

Kako je naveo Vesić, sa ambasadorom je razgovarao i o intenziviranju saradnje između Skadarlije i Monmartra, napomenuvši da svake godine treba da se organizuju dani Skadarlije u Monmartru i obratno.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i glavni urbanista Marko Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri