GRAD POMOGAO MARIJI I LAZARU: Stiže prva pomoć za brata i sestru kojima je korona odnela celu porodicu

B.B.

21. 11. 2021. u 11:44

BRAT i sestra, Marija i Lazar Milošević iz Zemuna, kojima je korona za mesec dana odnela čitavu porodicu, dobili su jednokratnu pomoć od Skupštine grada, a Fondacija za mlade i decu Beograda će organizovati akciju da im se renovira kuća.

ГРАД ПОМОГАО МАРИЈИ И ЛАЗАРУ: Стиже прва помоћ за брата и сестру којима је корона однела целу породицу

Foto: Printsrkin/Pink

Pokrenut je i postupak da sestra dobije starateljstvo nad bratom. Takođe, Marija koja studira medicinu će početi da radi u Hitnoj pomoći, gde je bio zaposlen njihov otac, a Zemunska gimnaziji čiji je Lazar đak, obezbedila je stipendiju za ovog dečaka.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je primio Mariju i Lazara i razgovarali su kako Grad može da im pomogne da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli.

- Lazar i Marija su dobili jednokratnu pomoć Grada koja se daje u takvim slučajevima i ona iznosi 80 odsto prosečnog ličnog dohotka, negde oko 60.000 dinara - naveo je Vesić. - pokrenut je postupak stavljanja pod starateljstvo mlađeg brata u odnosu na stariju sestru koja je punoletna. Marija je dobila ponudu za posao u Hitnoj pomoći i ona će raditi i studirati.

Vesić je istakao da je dogovoren i kontakt sa predsednikom opštine Zemun da za apsolutno sve što im treba mogu da se obrate njemu, ali i Fondaciji za mlade. Opština obezbedila jednokratnu pomoć za sahranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!