NESTAŠICA KARTICA ZA PREVOZ: Aplikacija javnog prevoza povremeno van funkcije, a nepersonalizovane karte se teško nalaze

S. B. M.

04. 11. 2021. u 07:52

"BUSPLUS" aplikacija je pre nekoliko dana postala "BeoGRADSKA" aplikacija. Korisnici pak prijavljuju da nekima tako ažurirana ne radi, dok je drugi koriste bez problema.

НЕСТАШИЦА КАРТИЦА ЗА ПРЕВОЗ: Апликација јавног превоза повремено ван функције, а неперсонализоване карте се тешко налазе

Nepersonalizovane kartice nema svuda, Foto Z. Jovanović

Osim aplikacije, problema ima i sa nepersonalizovanim karticama, koje ne mogu da se nađu na svakoj trafici. To je posledica globalne nestašice čipova.

"Beogradska" kartica u prodaji je od letos, a aplikacija na mobilnim uređajima je ažurirana pre nekoliko dana. I dok pojedinim sugrađanima funkcioniše bez problema, kod drugih to nije slučaj. Stalno dobijaju obaveštenje da pristup aplikaciji nije moguć.

Mnogi i dalje koriste staru aplikaciju "Bus plus" , ali su morali da ažuriraju bazu stanica kako bi radila bez problema.

U kompaniji "Kentkart" kažu da aplikacije za android i iOS imaju novi vizuelni identitet u skladu sa promenom naziva sistema u "BeoGRADSKI prevoz".

Foto: Printskrin

- Korisnici koji imaju staru aplikaciju "Bus  plus" potrebno je da na Play Store ili Apple Store preuzmu novu aplikaciju "BeoGRADSKI prevoz". Njena funkcionalnost je ostala nepromenjena, a problemi sa pojedinim modelima telefona biće rešeni u narednim danima - navode u ovoj kompaniji.

Sugrađani se žale i da imaju problema da kupe nepersonalizovane kartice na trafikama.

Obilaze i po nekoliko prodajnih mesta kako bi našli karticu bez koje ne mogu u vozila javnog prevoza.

- Naša kompanija ulaže maksimalne napore da u globalnoj situaciji nestašice čipova što redovnije snabdeva prodajna mesta.

Prema poslednjim informacijama, prodajna mesta su snabdevena i plan je da krajem ove nedelje budu dostavljene nove količine trebovanih kartica - navode za "Novosti", u "Kentkartu".

Novi sajt u funkciji od avgusta

PODSEĆAMO, novi sajt www.beogradska.rs je u funkciji od avgusta. Na njemu korisnici mogu da dobiju informaciju koliko sugrađana čeka na obnovu kartice na šalterima u Masarikovoj i u Novom Beogradu.

Tu su i informacije o vrsti kartica, cenovnici, spisak kategorija sugrađana koji ostvaruju pravo na popust.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!