TRAŽE DA OSTANE MINIBUS: Žitelji Kaluđerice žele da zadrže privremenu saobraćajnu liniju 309l1

J. D.

26. 10. 2021. u 06:47

RADOVI na obnovi glavne saobraćajnice u gročanskom naselju Kaluđerica trebalo bi da budu završeni do kraja meseca.

ТРАЖЕ ДА ОСТАНЕ МИНИБУС: Житељи Калуђерице желе да задрже привремену саобраћајну линију 309л1

Manje vozilo lakše prolazi uskim ulicama, Foto Arhiva

Od početka obnove, privremeno je ukinuta autobuska linija 309, a uspostavljena minibus linija 309L1, koja trenutno saobraća kroz naselje.

Iako, onima koji stanuju nedaleko od dela ulice koja se trenutno rekonstruiše pešačenje do najbliže stanice predstavlja problem, mnogi su ipak jedva dočekali da minibus linija prođe njihovim ulicama. Zato su krenuli sa ponovnim prikupljanjem peticije da se i nakon završetka radova zadrži minibus linija 309L1.

- Godinama unazad pokušavamo da apelujemo na nadležne da nam uvedu minibus liniju, međutim uvek su kao razlog navodili da ne postoji mogućnost da se uspostavi, jer su ulice preuske - priča, za "Novosti", Zorica Ristivojević.

- Kako su počeli radovi, pokazalo se da je to i te kako izvodljivo, jer minibusi sada kruže po celom naselju i prolaze pored Osnovne škole "Milivoje Vasić" što je možda i najvažnije.

Linija 309, koja inače saobraća od Cvetkove pijace do Kaluđerice, kreće se samo glavnom Ulicom kralja Petra i dalje do zadnje stanice Ulicom vojvode Stepe Stepanovića. Iako je frekventna, ne pokriva dobro celo naselje sa skoro 30.000 stanovnika, jer svakodnevno upadne u saobraćajni čep na "Smederevcu". Uvođenjem minibus linije ovaj problem bi bio rešen.

Radovi do kraja meseca

KAKO je ranije najavljeno, planirano je da obnova dela Ulice vojvode Stepe Stepanovića, od raskrsnice sa Kralja Petra do Hrama Svetog Joakima i Ane traje do kraja meseca, odnosno do 31. oktobra. Rekonstrukcijom će biti sanirana samo noseća podloga ulice, kolovozni zastor i trotoari. Radovi koštaju 32 miliona dinara, a finansijer je JP "Putevi Beograda", dok je izvođač radova JKP "Beograd put".

Zbog radova, trenutno je trasa skraćena do terminusa "Put za institut", gde je i privremena početna stanica u smeru ka gradu. Minibus linija, odnosno njena kružna trasa sada prolazi kroz deo glavne ulice, kao i sve one zabačene delove Kaluđerice. Jedan od terminusa je u Ribničkoj ulici pa dalje kroz Đure Đakovića, Kralja Petra Prvog, zatim delom Smederevskog puta do Bulevara revolucije kroz Proleterskih brigada duž Save Kovačevića. Minibusi se zatim spuštaju ulicama Milana Rakića, Dragoljuba Stojanovića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića, Radisava Ignjatovića sve do Višnjićeve gde je trenutno okretnica.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere