BEZ DOZVOLE ZIDALI PETOSPRATNU ZGRADU: Gradska inspekcija - nelegalni objekat u Albanske spomenice 26 biće srušen

Š. Marović

12. 10. 2021. u 07:52

NA "divljem" gradilištu u Ulici Albanske spomenice 26 na Paliluli u petak je uklonjen deo zida koji je pretio da se obruši na susedni objekat.

БЕЗ ДОЗВОЛЕ ЗИДАЛИ ПЕТОСПРАТНУ ЗГРАДУ: Градска инспекција - нелегални објекат у Албанске споменице 26 биће срушен

RAMPA Objekat u Albanske spomenice, Foto I. Marinković

Zgrada koja nema dozvole počela da se zida još početkom 2018. godine, a inspekcija je nekoliko puta izlazila na teren i zabranjivala dalje izvođenje radova, o šta se investitor oglušavao.

Reporteri "Novosti" uverili su se juče da na ovoj lokaciji nema neimara, a oko višespratnice oblepljena je traka na kojoj piše "Zatvoreno gradilište". Ali, na objektu bez dozvole grubi radovi gotovo su završeni, a u toku su bili oni na postavljanju stolarije i uređenju fasade. Zgrada trenutno poseduje prizemlje, četiri sprata i uvučenu etažu.

- Na ovoj lokaciji nalazila se lepa, prizemna kuća, koja je srušena radi izgradnje stambene zgrade - ističe za naš list stanarka ovog dela prestonice.

- Još pre pet godina prvo se ravnao teren i srušio stari objekat, da bi se krenulo a podzemnim etažama, a kasnije i da se zida ova višespratnica. Čak i kada je ispekcija zatvarala gradilište, oni su dolazili i nastavljali da zidaju.

Građevinske table o tome ko je investitor, spratnosti objekta i završetku radova nema, u šta smo se juče i uverili.

Prema navodima Gradske građevinske inspekcije, postupak inspekcijskog nadzora sproveden je u celosti i izrečena je mera uklanjanja objekta, a protiv investitora je podneta krivična prijava i tužilaštvo je više puta obavešteno da je nastavljeno sa izvođenjem radova.

- Rešenje o uklanjanju objekta prosleđeno je Odeljenju za izvršenje rešenja građevinskih inspektora i isto je uvršteno u predlog Plana izvršenja, te će se sprovesti kada budu ispunjeni svi uslovi u skladu sa Zakonom - kažu oni.

- To je zato što ovaj organ donosi Plan i program izvršenja u kojem se isključivo rukovodiPravilnikom o postupku donošenja i sadržini programa uklanjanja objekata. Tu se uzima u obzir pre svega zaštita javnog interesa, zaštita susedskih prava i poštovanje vremenskog redosleda pokretanja upravnog postupka.

Zid uklonjen za sat

ZBOG urušavanja zida, Sekretarijat za inspekcijske poslove odmah je reagovao u petak i u roku od sat vremena je na teren izašlo Odeljenje za izvršenje rešenja građevinskih inspektora i JKP "Beograd put". Oni su u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom i pripadnicima MUP izvršili uklanjanje svih delova objekta koji su bili skloni padu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri