UKLONJEN ZID SKLON PADU: "Divlje" gradilište u Albanske spomenice 26 na Paliluli zamalo ugrozilo susednu kuću i bezbednost prolaznika

Š. M.

09. 10. 2021. u 07:52

NA objektu u izgradnji u Albanske spomenice 26 na Paliluli počeo je da se urušava zid koji je ozbiljno pretio da ugrozi kuću koja se nalazi pored njega, a sporni delovi brzom intervencijom odmah su uklonjeni.

УКЛОЊЕН ЗИД СКЛОН ПАДУ: Дивље градилиште у Албанске споменице 26 на Палилули замало угрозило суседну кућу и безбедност пролазника

AKCIJA Sporni zid je srušen, Foto Beoinfo

Inače, ova višespratnica gradi se bez građevinske dozvole, a u ranijem periodu inspekcija je zatvorila gradilište i na njemu nije bilo radnika.

Foto Beoinfo

Postupajući po obaveštenju Operativnog centra, a na osnovu prijave MUP, odmah po saznanju da se urušava zid građevinski inspektor je juče izvršio vanredni nadzor i konstatovao da se na ploči iznad povučenog sprata, prema susedu sa kućnim brojem 24, nalazi zid i da postoji opasnost od njegovog obrušavanja. On je u trenutku kontrole bio oslonjen na fasadnu skelu, te je zahtevano njegovo hitno uklanjanje kako bi se sprečila opasnost po život i zdravlje ljudi, susedni objekat i okolinu.

Sekretarijat za inspekcijske poslove odmah je reagovao i u roku od sat vremena je na teren izašlo Odeljenje za izvršenje rešenja građevinskih inspektora i JKP "Beograd put", te je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom i pripadnicima MUP izvršeno uklanjanje svih delova objekta koji su bili skloni padu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara