KAMIONI ZAOBILAZE CENTAR: Gradi se novi međunarodni logistički carinski terminal

S. B. M.

10. 09. 2021. u 16:05

IZGRADNJA nove carinarnice od 5.500 kvadrata kod Kvantaške pijace omogućiće izmeštanje kamiona iz centra grada! Tako će se smanjiti gužve na ulicama, ali i zagađenje.

KАМИОНИ ЗАОБИЛАЗЕ ЦЕНТАР: Гради се нови међународни логистички царински терминал

CARINARNICA Početku izgradnje prisustvovao Goran Vesić, Foto Arhiva

Međunarodni logistički carinski terminal, kojim upravlja JKP "Parking servis" i koji se sada nalazi preko puta Kvantaša biće proširen u narednom periodu. Ovde već postoji ispostava carine, parking za teretna vozila koji tu danima čekaju da im se sva roba ocarini, kao i skladišta i prostor za špeditere. Početku izgradnje nove carinarnice u okviru Terminala 2 juče je prisustvovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Nova carinarnica je mnogo značajnija od samog objekta jer će ubuduće onemogućiti kamionima da ulaze u uže gradsko jezgro - istakao je zamenik gradonačelnika.

Prema rečima direktora JKP "Parking servis" Andrije Čupkovića, ovo preduzeće će u narednih desetak dana potpisati memorandum o saradnji sa Carinom, tako da će kamionski saobraćaj biti usmeren na obilaznice.

Novi terminal imaće i novu poslovnu zgradu za carinjenje i sve što je potrebno za pretovar i špediciju robe, kao i više od 260 parking mesta za kamione. Ovde su već sagrađena tri objekta u okviru ovog novog terminala, a to su novi prostor za "pauk" vozila, radionice za popravku špeditera, ako i poslovnica za Upravu carina.

NOVA ZGRADA

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić i direktor Andrija Čupković otkrili su juče i da se u Bloku 45 gradi i nova upravna zgrada "Parking servisa". Ovde će ovo preduzeće posle više decenija dobiti svoju kuću, a građani na Novom Beogradu ujedno i korisnički centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)