OD ULICA DO BULEVARA SA ČETIRI TRAKE: Grad ove godine uložio znatna sredstva u sanaciju i izgradnju najznačajnijih saobraćajnica

Suzana Milošević

06. 08. 2021. u 16:13

GRAD Beograd ove godine rešio je da uđe u koštac sa najvećim saobraćajnim čepovima rešavajući onaj u Crnotravskoj i u Save Maškovića.

ОД УЛИЦА ДО БУЛЕВАРА СА ЧЕТИРИ ТРАКЕ: Град ове године уложио знатна средства у санацију и изградњу најзначајнијих саобраћајница

Foto D. Milovanović

Odgovarali su i na zahteve građana, pa se budžet širio, a žitelji Batajnice dobiće dve nove saobraćajnice. Ove jeseni biće završen i višegodišnji projekat gradnje Bulevara patrijarha Pavla na delu od Topčidera do Pere Velimirovića.

Radovi na proširenju Crnotravske i Save Maškovića počeli su zvanično krajem prošle godine, ali su pravi zamajac dobili od januara. Crnotravska je postala bulevar sa četiri trake, a to će biti i Save Maškovića do kraja avgusta, kada će radovi biti završeni.

Asfalt Ulica Braće Jerkovića, Foto Arhiva

Time će žitelji naselja Stepa Stepanović konačno moći da stižu do svojih domova i da idu na posao bez upadanja u velike gužve. Posao proširenja dodeljen je preduzeću "Ras inženjering", a vrednost radova je 437 miliona dinara. Ugovoreni posao obuhvata i zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujući kanalizaciju, vodovod i elektrovodove, rekonstrukciju trolejbuske mreže. Planirano je i postavljanje video-nadzora i sistem adaptivne signalizacije.

Novosti

Žiteljima Voždovca ove godine obnavlja se još jedna bitna saobraćajnica - Ulica braće Jerković. Radovi su ovde počeli sredinom maja, a biće završeni do 1. septembra. Grad Beograd je za ovi obnovu izdvojio 1,1 milion evra. Radovi se deo u dužini od oko 800 metara, odnosno od Darvinove do ulice Pive Karamatijevića. Ekipe JKP "Beograd put", koja je izvođač radova, trenutno su na delu od Ulice Jovana Bijelića do Piva Karamatijevića.

Proširenje Save Maškovića, Foto I. Marinković

Na zahtev žitelja Batajnice, koji su mogli da ostanu bez direktne veze sa centrom ovog dela opštine zbog zatvaranja pružnog prelaza zbog izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta, Grad je reagovao munjevito. Pošto nadvožnjak nije sagrađen, odlučeno je da se naprave dve obilaznice.

Trenutno JKP "Beograd put" izvodi radove na izgradnji postojećeg nekategorisanog puta od Ulice mladih gorana do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom intermodalnog terminala i logističkog centra "Batajnica" i Batajničke petlje. Novi put biće dugačak je 3,6 kilometara, od čega je 1,8 kilometara na teritoriji Opštine Zemun, a skoro kilometar na teritoriji Opštine Surčin.

Ukupna vrednost ovog projekta je skoro dva miliona evra. Ovaj put spojiće ulice 40. novu i Belegišku na postojeći prelaz sa novom Batajničkom petljom. Grad gradi i drugi prečicu od Starog novosadskog puta do Ugrinovaca u dužini od osam kilometara. Projektovanje je pri kraju, a radovi će početi do kraja godine.

Novosti

PLANIRANO ZA NAREDNU GODINU

I SLEDEĆE godine, putari će imati posla pošto je Sekretarijat za investicije ove godine izradio tehničku dokumentaciju za nekoliko projekata.

Radiće se Ulice Pjarona de Mondezira i Pariska na potezu od 1,3 kliometra, kao i Glavna ulica u Zemunu duga 800 metara. U planu je i obnova Beogradske i Ulice Starine Novaka u dužini od 1.050 metara. Na spisku su i ulice Kraljevića Marka od Jug Bogdanove i Karađorđeve, kao i Palmotićeva duga 791 metar gde je u toku izrada idejnog rešenja.

* * * * * * *

PUTARI PO OPŠTINAMA

Savski venac: Rekonstruisana je Ulica Sime Lozanića, kao i Čakorska ulica. Do kraja 2021. godine u planu je izvođenje radova na interblokovskim saobraćajnicama: Kronštatska, Humska, Milenka Vesnića i deo Velisava Vulovića

Zvezdara: Na ovoj opštini urađena je Šejkina ulica u dužini od kilometra, a vrednost radova je 22 miliona dinara. Urađena je ulica Stražarska kosa u Velikom Mokrom Lugu, a trenutno se završava Ulica vojvode Brane gde obnova pored nove kolovozne podloge podrazumeva i sanaciju trotoara i ivičnjaka.
Novi Beograd: Ovde je urađen Bulevar Nikole Tesle na delu dugom 1,3 kilometra, kao i ulice Ivana Ribara i Jurija Gagarina.
Palilula: Na Paliluli su urađene ulice Stevana Dukića duga 630 metara i Pera Ćetkovića duga 1.200 metara.
Čukarica: Urađena je Ulica radnih akcija duga 700 metara, kao i Solunskih boraca, čija je vrednost radova bila 20 miliona dinara.Onovljena je i trgovačka ulica Završeni su radovi i na Školskom vencu u Sremčici
Surčin: Trenutno se radi Ulica braće Puhalović kako bi se napravio potreban broj parking mesta. Uskoro, putari će obnavljati Donjopoljsku u Boljevcima i Ulicu palih boraca u Jakovu.
Obrenovac: U toku je obnova glavne saobraćajnice, Ulice Miloša Obrenovića. Radovi će trajati narednih 14 dana, a vrednost radova je 26 miliona. Urađena je i ulica Ace Tešića u Bariču, a tek slede radovi na Šabačkom putu vredni 100 miliona dinara.
Grocka: Biće obnovljena ove godine i glavna ulica u naselju Kaluđerica, čim se naše alternativna trasa za liniju javnog prevoza. Radovi će koštati 32 miliona dinara. Renovirana je i Zabranska koja povezuje Kaluđericu i Leštane, a izgrađena je i nova ulica ka groblju u tom delu opštine.
Barajevo: Rađena je Ulica Lazara Jankovića duga oko kilometar i Svetosavska duga 1,5 kilometara.

Glavna Ulica Miloša Obrenovića u Obrenovcu, Foto Arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni