VESIĆ U LAZAREVCU: Zamenik gradonačelnika obišao radove na izgradnji trga i garaže (FOTO)

Tanjug

03. 08. 2021. u 10:58

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji trga i podzemne garaže ispred zgrade opštine Lazarevac i tom prilikom istakao da ta opština nikada u novijoj istoriji nije imala veću podršku Skupštine grada Beograda nego što ima u proteklih osam godina.

ВЕСИЋ У ЛАЗАРЕВЦУ: Заменик градоначелника обишао радове на изградњи трга и гараже (ФОТО)

Foto: Tanjug

Podsetio je da je nedavno završena rekonstrukcija Hilandarske i ulice Dositeja Obradovića, kao i da su u toku radovi na platou Voke Savić, te dodao da će zahvaljujući ovim radovima centar Lazarevca izgledati poput centara drugih beogradskih opština.

- Naša politika je da se svaki deo grada pođednako razvija i da ljudi imaju isti komfor života - rekao je Vesić i podsetio da su u Lazarevcu u toku i radovi u Železničkoj ulici, te da se završavaju radovi u ulici Janka Stajčića.

Podsetio je da BG voz saobraća i do Lazarevca, te da građani te opštine do centra mogu stići za 63 minuta.

U okviru projekta izgradnje beogradskog metroa predviđeno je i proširenje BG voza što će omogućiti da voz za Lazarevac u špicu ide na svakih 15-ak minuta, a van špica na 45, dodao je Vesić.

Govorio je o rešavanju kanalizacionih i problema sa vodosabdevanjem u Lazarevcu, kao i da je u okviru programa Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, koji podrazumeva izgradnju 25 vrtića u prestonici, raspisan tender i dobijen izvođač za vrtić u Stepojevcu.

Takođe, dodao je da će u okviru programa izgradnje pet novih bazena koji će početi sledeće godine, jedan biti i u Lazarevcu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević je rekao da je od 2014. do danas u toj opštini urađeno mnogo, uz podršku Grada i Republike.

S tim u vezi, pomenuo je izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju putne infrastrukture...

- Ali, to nije dovoljno i nastavićemo u narednom periodu da radimo još više - rekao je Stević.

Najavio je da će u četvrtak u Palati Srbije biti potpisan sporazum između Vlade Srbije i NR Kine, koji podrazumeva i rešavanje problema kanalizacije u Lazarevcu.

- Mi smo u prethodnih osam meseci uradili kvalitetne projekte, kao što su primarna i sekundarna mreža u Mesnoj zajednici Veliki Crljeni i glavni fekalni kolektor za celokupno gradsko jezgro i mesne zajednice koje se naslanjaju na gradsko jezgro, u dužini od 9,5 kilometara - rekao je Stević.

Dodao je da će u Velikim Crljenima na kanalizacionu mrežu biti priključeno 20.000 korisnika, dok će u centralnom gradskom jezgru kapacitet za preradu otpadnih voda biti 40.000 korisnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri