IVANOVIĆ NA ČELU PALILULE: Odbornici najveće prestoničke opštine izabrali novog predsednika

A. Z. KLISURIĆ

26. 07. 2021. u 22:41

GRADSKA opština Palilula dobila je novog predsednika. Na današnjoj sednici odbornici ove lokalne samouprave izabrali su Miroslava Ivanovića.

ИВАНОВИЋ  НА ЧЕЛУ  ПАЛИЛУЛЕ: Одборници највеће престоничке општине изабрали новог председника

Foto Arhiva

Doskorašnji predsednik opštine Aleksandar Jovičić uhapšen je pre mesec i po dana, a ostavku na ovu poziciju dao je krajem juna.

Ivanović je jedan od odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu". Do izbora na mesto prvog čoveka najveće beogradske opštine radio je kao zamenik generalnog direktora u "Jugoinspektu".

- Zahvaljujem odbornicima na ukazanom poverenju - rekao je novi predsednik Opštine. - Bićemo na usluzi građanima u svakom trenutku, i nadam se da će novo rukovodstvo opravdati očekivanja.

GLASANjE Detalj sa sednice, Foto Arhiva

Doskorašnji predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je početkom juna u toku svog drugog mandata, i još je u pritvoru. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je iskoristio svoj položaj kako bi uticao na građevinske inspektore i na taj način omogućio izgradnju objekata za koje nisu postojale građevinske dozvole.

Krajem juna Jovičić je podneo ostavku na mesto prvog čoveka GO Palilula. Kako je naveo u svojoj ostavci, njegov ostanak na ovoj poziciji mogao bi samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje ove lokalne samouprave.

Na mestu zemanika predsednika opštine i dalje je Darko Paunović.

Foto Arhiva

Na sednici koja je održana danas izabrani su i članovi Veća: Dražen Barjaktarović, Elana Bilić, Milan Jovanović, Sodija Marković, Saša Mehmedović, Bojana Mijušković, Miljan Milinković, Dejan Cvetković i Igor Šišić.

BIOGRAFIJA

MIROSLAV Ivanović rođen je 1954. godine. Po obrazovanju je diplomirani pravnik. Tokom karijere radio je u Narodnoj banci Jugoslavije od 1985. do 2000. godine. U Ministarstvu za unutrašnje ekonomske odnose državne zajednice Srbije i Crne Gore radio je od 2003. do 2006. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024