NISMO ODGOVORNI ZBOG KVARA LIFTA: JKP "Elektrane" negiraju vezu sa problemima stanara u Vojvode Stepe 139

G. N.

23. 07. 2021. u 06:47

JKP "Beogradske elektrane" ne prihvataju krivicu i odgovornost zašto do sada nije saniran kvar na velikom liftu u soliteru u Ulici vojvode Stepe 139.

НИСМО ОДГОВОРНИ ЗБОГ КВАРА ЛИФТА: ЈКП Електране негирају везу са проблемима станара у Војводе Степе 139

Višespratnica na Voždovcu / Foto Z. Jovanović

Kako ovo preduzeće navodi u saopštenju, popravka nije u njihovoj nadležnosti. Stoje iza toga da se kvar ne bi dogodio da je cevni sistem za odvod vode od prelivnog suda u podstanici na broju 141 bio u funkcionalnom stanju.

O problemu stanara jedne od najviših prestoničkih zgrada, "Novosti" su nedavno pisale. Osam meseci ovi Voždovčani su bez lifta, a mali elevator koji im je preostao nije pouzdan. Kako nam je ispričao upravnik Dragoljub Novaković, kvar je nastao posle popravke "Elektrana" u zajedničkoj podstanici u ulazu 141. Međutim, iz preduzeća tvrde da nisu dobili nikakav zvaničan dopis od upravnika ili JP "Gradsko stambeno" o problemu rada lifta na susednom broju.

- Kvar teretnog lifta dogodio se prilikom dopunjavanja zgrade i intervencije na radijatorskom ventilu u stanu 172 na 17. spratu - navode u "Beogradske elektrane". - Tom prilikom je puštena dopuna sistema kućnih grejnih instalacija i došlo je do prelivanja ekspanzionog suda. Cev kojom se odvodi voda je između prvog i drugog sprata bila oštećena, i voda se izlivala u hodnik i ulazila u kanal od lifta.

Kako navode u preduzeću, čim je curenje primećeno, upravnik je otišao do njihovog majstora, koji je radio u stanu 172. Odmah je sišao u predajnu stanicu i zaustavio dopunu sistema, čime je zaustavljeno i curenje u kanal od lifta. Zajedno su uspeli da podignu mali lift sa prve stanice, ali na velikom vrata nisu radila, a i komandna tabla je bila pokvašena.

OBAVEŠTENjE UPRAVNIKA

PREMA navodima nadležnih u "Beogradskim elektranama", upravnik stambene zajednice prvi put se obratio preduzeću putem elektronske pošte Pozivnom centru tek 13. jula ove godine. Tada ih je informisao da lift u zgradi ne radi zbog plavljenja lift kućice usled punjenja instalacije grejanja, koja je nastala devet meseci ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!