I BUNARSKA VODA POTEKLA CEVIMA: Sistem snabdevanja najdragocenijom tečnošću u Mladenovcu bolji od juče, mašine u Rajkovcu i Granicama

M. S.

05. 07. 2021. u 06:30

NA vodovodni sistem juče je u Mladenovcu priključen još jedan bunar, a vodosnabdevanje u ovom delu grada je potpuno normalizovano.

И БУНАРСКА ВОДА ПОТЕКЛА ЦЕВИМА: Систем снабдевања најдрагоценијом течношћу у Младеновцу бољи од јуче, машине у Рајковцу и Границама

Foto Ž. Knežević

Ovo je potvrdio predsednik ove opštine Vladan Glišić i istakao da će se radovima na bunarima steći uslovi da u narednim nedeljama Mladenovčani mogu da budu sigurni da će biti dovoljno vode za sve.

- Bunar u Mesnoj zajednici Granice je revitalizovan, što znači da je produbljen kako bi mu se uvećao kapacitet - rekao je Glišić.

- Sutra se priključuje još jedan, novi bunar na izvorištu Kokorin, kapaciteta pet do šest litara u sekundi čime ćemo dodatno pojačati isporuke vode.

Postavljena je i konstrukcija za kopanje bunara na izvorištuRajkovac koji će biti priključen na vodovodnu mrežu u poslednjoj nedelji jula.

- Tokom sledeće nedelje ćemo revitalizovati još dva bunara na vodoizvorištu Mladenovac.

Produbićemo i njih i povećati im kapacitet vode - naveo je prvi čovek Mladenovca.

- Tako će se steći uslovi da u narednim nedeljama budemo sigurni da će vode biti dovoljno za građane Mladenovca.

Vladan Glišić, Foto Tanjug

Zbog nestašica vode, krajem juna grupa meštana Mladenovac blokirala je glavnu raskrsnicu u "Drapšinu" zahtevajući da se reši otežano vodosnabdevanje. To se dogodilo i sinoć, pa je privremeno opet bio blokiran put.

Loše vodosnabdevanje, pogotovo u letnjim mesecima, rubnih delova grada, koji traje decenijama trebalo bi da bude kompletno zaokružen i rešen izgradnjom regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac, najkansije do 2025. godine.

GROCKA I VRČIN NA PROLEĆE

MEŠTANI naselja Grocka i Vrčin gradsku vodu dobiće na proleće sledeće godine. Pripremni radovi koji obezbeđuju vezu sa regionalnim vodovodom Makiš -Mladenovac nakon godina čekanja, počeli su u petak. Radnici će sa postavljanjem cevovoda početi do kraja nedelje, a rok za završetak svih radova je devet meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a