PREČICA PUNA RASUTOG SMEĆA: Mirijevska staza ogledalo nesavesnih

S. V.

04. 07. 2021. u 15:40

POSLE svakog vikenda, staza koja spaja ulice Mirijevski venac i Matice srpske u zvezdarskom naselju Mirijevo - zatrpana je smećem.

ПРЕЧИЦА ПУНА РАСУТОГ СМЕЋА: Миријевска стаза огледало несавесних

Foto Arhiva

Nekoliko kanti koje se nalaze pored klupa nije dovoljno za otpatke onih koji subotnju noć provode na tom mestu, ali i onih koji ne žele da šetaju do kontejnera, pa kese sa smećem iz stanova bacaju u male đubrijere.

Prazne flaše piva, sokova, vode, kutije cigareta, kesice od grickalica i slatkiša, ali i ambalaže jogurta, te ostaci voća i povrća razbacani su na ovom putu koji žitelji Mirijeva koriste da šetaju u hladovini, ali i da prekrate put do pijace.

- Viđam neke komšije koje tu redovno bacaju smeće kad izađu iz zgrade, samo zato jer su im te kantice usput, a neće da hodaju do kontejnera - pričaju komšije koje žive u ovom delu Mirijeva.

- Uveče na klupama sede tinejdžeri, zabavljaju se, a nikom od njih nije palo na pamet da ponesu otpatke kad završe druženje. Bacaju smeće ili oko klupa ili u već prepune kante.

Stanovnici ovog zvezdarskog naselja kažu da nadležne komunalne ekipe redovno prazne velike kontejnere. Međutim, kada je reč o stazama gde kamion "Čistoće" ne može da priđe, komšije moraju da skrenu pažnju radnicima kako bi odneli otpatke i sa ovog mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!