KO PUNI BAZEN PLATIĆE KAZNU: Ekipe "Vodovoda" i Komunalne milicije kontrolišu potrošnju vode u prigradskim naseljima

S. V.

29. 06. 2021. u 08:51

ZALIVANjE bašta, punjenje bazena, pranje dvorišta samo su neki od načina nenamenskog trošenja vode koje su tokom prošle nedelje zatekle ekipe JKP "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i Komunalne milicije na obodu prestonice.

КО ПУНИ БАЗЕН ПЛАТИЋЕ КАЗНУ: Екипе Водовода и Комуналне милиције контролишу потрошњу воде у приградским насељима

Osvežava, ali povećava potrošnju

Kako nam je rečeno iz nadležnog komunalnog preduzeća, najviše intervencija bilo je u Barajevu, a kontrola se nastavlja i narednih dana, pogotovo na teritoriji ove opštine, od Ripnja do Velike Moštanice. Umesto sankcija, nesavesni korisnici su opomenuti, a ukoliko se sugrađani ogluše o apele, plaćaće kazne.

Radnici Službe kontrole potrošača "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" do subote su obilazili Pinosavu, Zuce i Beli Potok na Voždovcu, Boljevce i Jakovo u Surčinu, Guncate, Baćevac, Staru Lipovicu u Barajevu, kao i Krnjaču, Kotež, Ovču, Slance i Veliko Selo na Paliluli.

- Najčešći uzrok neracionalne potrošnje su zalivanje travnjaka, u manjem broju bašta, ali i punjenje bazena, pranje dvorišta... - kažu za naš list iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". - Komunalna milicija je, u saradnji sa našim ekipama, kontrolisala potrošače u Barajevu, Velikom Selu i Slancima. Opominjali su građane koji su odmah prekinuli te radnje. Zatečeno je punjenje dvorišnog bazena, koji je odmah prekinuto na ventilu, a vlasnik kuće se nije pojavljivao. Bilo je i lica koja nisu imali lične isprave tokom zalivanja travnjaka.

S obzirom na to da ponovo ulazimo u period veoma visokih temperatura, iz ovog javnog preduzeća ponovo apeluju na Beograđane da odgovorno troše vodu, odnosno za piće i higijenske potrebe.

- Potrošnja vode, u odnosu na godišnjni prosek, povećana je za više od 30 odsto, dok je u rubnim delovima grada, veća dva do tri puta od uobičajene, zbog nenamenskog trošenja. U narednim danima, biće i sankcionisanja, gde će nadležni organi izricati mandatne kazne - upozoravaju u "Vodovodu".

PO DžEPU DO 50.000 DINARA

PREMA Odluci o prečišćavanju i distribuciji vode JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", onaj ko nenamenski troši vodu, odnosno koristi je u poljoprivredne ili slične svrhe biće sankcionisan novčanom kaznom od 10.000 ukoliko je reč o fizičkom i 50.000 dinara ako se radi o pravnom licu.

U MLADENOVCU JOŠ DVA BUNARA

PREDSEDNIK opštine Mladenovac Vladan Glišić izjavio je juče da je vodovodni sistem u toj opštini stabilizovan i da svi žitelji ovog dela Beograda, kao i visinske zone, imaju vodu. - Prema izveštaju JKP "Mladenovac", od juče ujutro svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. Priključićemo još dva bunara, a treći krajem nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)