TERETANA ZA STUDENTE U "PATRISU": Uprava SC "Beograd" izašla u susret molbama stanara

B.B.

25. 06. 2021. u 19:46

STUDENTI koji žive u domu "Patris Lumumba" dobili su teretanu. Uprava Studentskog centra "Beograd" reagovala je na molbu Saveza studenata doma. Nađen je odgovarajući prostor, koji je sređen i preuređen u teretanu.

ТЕРЕТАНА ЗА СТУДЕНТЕ У ПАТРИСУ: Управа СЦ Београд изашла у сусрет молбама станара

Teretana u domu Patris Lumumba

Prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora SC "Beograd", studenti će do 1. novembra moći besplatno da koriste teretanu. Pravo na vežbanje imaće samo stanari koji žive u ovom domu.

- Stanari doma su u anketama tražili baš teretanu - kaže Cvijović.

- U domu živi 1.250 studenata, koji su dobili prostor za vežbanje, opremljen modernim spravama. Oni će moći da vežbaju tokom cele nedelje, što će im značiti posebno u vreme ispitnih rokova, jer će u okviru doma imati mogućnost za fizičku aktivnost.

Dom "Patris Lumumba" se nalazi u Severnom bulevaru na Zvezdari, izgrađen je 1962. godine i ima šest blokova. Pored "Karaburme", u ovaj dom se svake godine useljava najveći broj brucoša.

U domovima, prema podacima SC "Beograd", trenutno boravi 5.290 studenata, što je polovina od smeštajnih kapaciteta. Najviše stanara je u četiri bloka "Studentskog grada" - prvom 557, drugom - 682, trećem - 485 i četvrtom - 735.  Slede "Karaburma" sa 839 studenata i "Patris Lumumba" u kome je prisutno 605 akademaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista