MAŠINE U BLOKU 37 MIRUJU: Ni stanari nisu u blizini gradilišta

A. K.

24. 06. 2021. u 11:25

MAŠINE u Bloku 37 danas su isključenje, ali ni građani nisu u blizini gradilišta. Kako su za "Novosti" rekli stanari ovog novobeogradskog bloka, u narednim danima planiraju da organizuju koncerte, čišćenje okoline i različita dešavanja unutar Bloka 37.

МАШИНЕ У БЛОКУ 37 МИРУЈУ:  Ни станари нису у близини градилишта

Novobeograđani organizovali i protestnu šetnju / Foto M. Anđela

- Imamo ideju da organizujemo različita društvena dešavanja, na taj način želimo da pokažemo da smo mi dobre komšije, i da ovde ima i male dece i penzionera, ali da smo udruženi. I sve to ćemo organizovati dalje od gradilišta - govore stanari.

Kako su nam rekli Grad je imao razumevanja i za njih i za investitora, nadaju se da će gradski čelnici uspeti da nađu pravo rešenje za ovaj problem.

Podsetimo, radovi na izgradnji komercijalnog objekta, koji se diže u visinu, prekinuti su pre dve nedelje, posle svakodnevnih protesta stanara ovog novobeogradskog bloka.

Žitelji su na ovaj način izrazili nezadovoljsto zbog gradilišta, za koje smatraju da ni pod kojim uslovima ne pripada ovom prostoru, na kom je bila zelena površina.

S druge strane, investitor radova gradi prema svim pribavljenim građevinskim dozvolama, a dobijenim prema urbanističkom planu iz 2009. godine. Iako su radovi bili prekinuti, radnici su vraćeni na gradilište u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, što je iznova razljutilo stanare.

U utorak je sazvan sastanak, na kome je dogovoreno da se na 24 sata prekine blokada gradilišta, ali i da se radnici povuku . Juče su se stanari, investitor i zamenik gradonačelnika Goran Vesić ponovo sastali, ali bezuspešno. Suprotstavljene strane nisu približile stavove, pa je drugi čovek prestonice ponovo zamolio da se svi uzdrže od bilo kakvih aktivnosti.

Investitor je ponudio da smanji spratnost objekta, koji bi imao dve trećine manju kvadraturu, građani su ipak ostali pri stavu da ova parcela ostane zelena površina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!