STRAH OD KORONE "BACILI" U JEZERO: Veliki broj Beograđana spas od vrućine pronašao na Adi Ciganliji

M. Stanojković

20. 06. 2021. u 09:21

SA vrelog peska u hladno jezero, pa opet na sunce, bez maske, rasterećeni i bez pomisli na koronu. Ovo je juče bila slika posetilaca Ade Ciganlije kao pre početka pandemija.

СТРАХ ОД КОРОНЕ БАЦИЛИ У ЈЕЗЕРО: Велики број Београђана спас од врућине пронашао на Ади Циганлији

Foto V. Danilov

Vrele dane Beograđani, koji nisu bili te sreće da se domognu mora, jedva su dočekali da se rashlade na beogradskom. A i ugostitelji su ih oberučke prihvatili. Kako se da primetiti, posebnog razmaka između stolova uglavnom nema, a ni sugrađani se nisu ustručavali da se grupišu pod suncem.

Na točkovima su jurili da osete dašak vetra posetioci novobeogradske strane Ade. Na rolerima, biciklima, trotinetima. S njima su se mimoilazili sugrađani sa kačektima, šeširima koji su išli u susret plaži i vodi. Oni koji su ožedneli usput bi zastajali da se osveže na česmi kod sportskih terena. Ali, bezuspešno, jer je presušila.

- Jedva smo dočekali lepo vreme i ovo popuštanje mera. Ovde dolazim sa drugaricom već 25 godina i uvek smo stacionirane na istom mestu. Voda nije hladna, prija rashlađivanje - kaže zadovoljno za "Novosti", sugrađanka Marija Župunska.

Šareniš od kupaćih kostima prostirao se duž čitave plaže i u vodi, jer je kupača bilo dosta. Ipak, bilo je onih koji nisu želeli baš na sunce, pa su poranili kako bi pronašli mesto u hladu. Videli smo i rančeve za piknik, ali i one koji su se odlučili da se počaste ručkom u nekom od kafića.

Čini se da su ugostitelji ove godine odlučili da ne koriguju mnogo cenovnike, pa su cene u rangu drugih kafića i lokala iz centra grada. Za porciju roštilja gosti treba da izdvoje 350 do 800 dinara u zavisnosti od toga šta odaberu. Salate su oko 200 dinara. Porcija girosa je od 380 dinara do 700 dinara.

Kad je reč o napicima, espreso kafa kreće se od 170 dinara do 190 dinara, dok ledene kafe idu i do 350 dinara. Sokovi su u proseku od 220 do 250 dinara. Oni koji porane i na Adu dođu pre podneva, mogu da doručkuju za oko 300 dinara.

SAT VREMENA VOŽNjE 260 DINARA

KUGLA sladoleda kreće se u proseku od 60 do 100 dinara, dok su sladoledi na točenje od 100 do 00 dinara. Kokice su uglavnom kao i na drugim mestima, od 50 do 140 dinara u zavisnosti od veličine kesice. Iznajmljivanje bicikala na sat košta 260 dinara, dok za dva sata ljubitelji dvotočkaša moraju da izdvoje 520 dinara. Za dečje bicikle cena je nešto niža, sat vremena 130 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba