POKLONILI STARI TOBOGAN I KUĆICU: Rekviziti za igru iz Petog parkića preseljene u naselje „Vojvoda Vlahović“

M. S.

07. 06. 2021. u 06:47

SPRAVE za dečju igru iz Petog parkića na Zvezdari, koji treba da se rekonstruiše, završile su u naselju „Vojvoda Vlahović“. Roditelji i mališani ne mare što su polovne, jer nove ko zna kad bi dočekali.

ПОКЛОНИЛИ СТАРИ ТОБОГАН И КУЋИЦУ: Реквизити за игру из Петог паркића пресељене у насеље „Војвода Влаховић“

Mališani će koristiti postavljene sprave

Tobogane i druge rekvizite za razonodu dece u parkiću pre nekoliko dana "prerasli" su mališani u centralnom delu Zvezdare, pa su sada taman deci sa rubnih delova opštine. Na sreću mališana iz Vojvode Vlahovića, pre nekoliko dana dopremljeni su do njihovog naselja.

- Pozvali su nas ljudi iz Opštine Zvezdara i pitali da li hoćemo tobogane iz Petog parkića da ne bi završili u magacinu, a još su za upotrebu - kaže Marko Mladenović iz Udruženja "Moje naselje". - Oberučke smo prihvatili ponudu, jer sem tog jednog parkića, koji smo opremili jer nam je jedan vlasnik restorana donirao opremu, drugi nemamo. Sprave su stare oko godinu dana i bezbedne su. Na voždovačkoj strani naselja nemamo nijednu zelenu površinu iako smo pronašli opštinsku parcelu koja bi mogla da služi u te svrhe.

Prema rečima nadležnih u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, praksa je da rekviziti sa igrališta koje se rekonstruiše, demontiraju i odnose u stolarsko-bravarsku radionicu na obradu.

- Ukoliko je moguće oni se prepravljaju u rekvizite za igru dece ili se delovi koriste za pravljenje neke druge opreme za zelene površine, kao na primer za stubiće za zaštitu, nosače za elemente i slično - kažu u sekretarijatu.

OBNOVLjENO 20 IGRALIŠTA

TOKOM prošle godine obnovljeno je 20 dečjih igrališta, deset sportskih terena i šest teretana na otvorenom - navode u gradskoj upravi. - Trenutno su u toku radovi na sanaciji igrališta na opštini Novi Beograd - u sklopu rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas, u Bulevaru Zorana Đinđića, na opštini Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra, u Ulici Kanarevo brdo u Rakovici, Pavla Jurišića Šturma na Savskom vencu, na opštini Zemun u Prvomajskoj, Pančićevoj ulici na Starom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024