Nportal

Vesti

LUDILO MOZGA: Opozicija ušla u polemiku sa Dodikom koji nije tu

LUDILO MOZGA: Opozicija ušla u polemiku sa Dodikom koji nije tu

SAMO to što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pre nekoliko dana pomenuo mogućnost da se obrati poslanicima Narodne Skupštine, na sednici na kojoj se raspravlja o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora, pojedinim opozicionarima bilo je dovoljno za optužbe o "grubom kršenju" Poslovnika o radu parlameta.

24. 07. 2024. u 23:15

Društvo

Recepti

Ekonomija

Planeta

Reportaže

Sport

TIP

Magazin

Hronika

IVAN NEGIRAO DA JE ZADAVIO KOMŠINICU NA NOVOM BEOGRADU: Detalji zločina koji je kako se sumnja izvršen iz koristoljublja, zbog dva stana

IVAN NEGIRAO DA JE ZADAVIO KOMŠINICU NA NOVOM BEOGRADU: Detalji zločina koji je kako se sumnja izvršen iz koristoljublja, zbog dva stana

IVAN K. (61), koji je optužen za teško ubistvo iz koristoljublja komšinice i bliske prijateljice Rade B. (85) prošle godine na Novom Beogradu, negirao je u istrazi da je počinio taj zločin. Kako saznajemo on je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu tvrdio da joj je veče pre odneo večeru i ostavio u njenom stanu. Ujutru je od ćerke, koja joj je odnela doručak čuo da je:"Teta Rada pala".

24. 07. 2024. u 16:54

Panorama

Dr Novosti

Beograd

Kultura

ŽIVI MISTERIJA MALOG PRINCA: Osamdeset godina od nestanka Antoana de Sent Egziperija i aviona kojim je upravljao

ŽIVI MISTERIJA "MALOG PRINCA": Osamdeset godina od nestanka Antoana de Sent Egziperija i aviona kojim je upravljao

PO SVEMU osoben čovek, humanista i svetski putnik, neumorni osvajač nebeskih prostranstava, aristokratskog porekla i stava, intelektualac nežnog i nemirnog duha, golemog stasa i gromkog glasa, nikada se Antoan de Sent Egziperi "nije trudio da uđe u istoriju niti pomišljao da bi nekome mogao postati uzor". Pa ipak, čovek koji je uvek leteo visoko, što više, bilo nošen krilima voljenih aviona, bilo na krilima svoje neobuzdane mašte, (p)ostao je jedan od najpoznatijih pisaca dvadesetog veka, autor jedne od najvoljenijih knjiga svih vremena, onaj čije delo, lik i životna priča intrigiraju i inspirišu i danas, kada se navršava osamdeset godina od njegovog... nestanka.

24. 07. 2024. u 16:32

Scena

Srbija

Crna Gora

Obrazovanje

Redakcijski komentar

Dragan Vujičić
Sećanje

AKO je Teodor Ruzvelt u pravu oko istorije, ona se ponavlja ali svaki put više košta. Ivo Pejaković, dugogodišnji direktor JU Spomenpodručja Jasenovac, koji je podneo ostavku jer više nije mogao da se bori sa revizionizmom oko stradanja Srba zasad je jedini koji je platio najnoviju sramotu Zagreba.

Pročitajte još