Epidemija nije snizila visoke cene hrvatskih letovališta

Novosti online

petak, 29. 05. 2020. u 22:24

Епидемија није снизила високе цене хрватских летовалишта

Depositphotos

Bez obzira na to što mnoge zemlje pokušavaju da obnove svoj turizam davanjem ustupaka, hotelijeri u Hrvatskoj odlučili su da ne smanje cene noćenja
Bez obzira na to što mnoge zemlje pokušavaju da obnove svoj turizam davanjem ustupaka, hotelijeri u Hrvatskoj odlučili su da ne smanje cene noćenja.

Ovo znači da je za hotele visoke kategorije cena od 300 do čak 500 evra dnevno, a u apartmanima koji su više kategorije, cene se kreću od 100 do 150 evra.

Pojedinci koji dolaze zbog ekonomskih interesa, mogu da uđu u zemlju. Na granici će se od takvih tražiti papir kao dokaz o poslovnom sastanku na teritoriji Hrvatske. Od turista se zahteva dokaz o potvrdi rezervacije bilo koje vrste smeštaja.

Što se tiče mera na plaži, na 100 metara kvadratnih može biti najviše 15 ljudi, a peškiri ne smeju da budu jedan do drugog. Osim toga, službenici će biti postavljeni na većim plažama. Oni će da kontrolišu da li se turisti ponašaju propisno, ali i da sprečavaju gužve.

Podsetimo, dok građani Srbije ne mogu do 15. juna da uđu u Hrvatsku, građani Hrvatske mogu bez problema da prelaze granicu sa našom zemljom.

To su mnogi Hrvati i iskoristili, pa su tako već prvih dana nakon zabrane ulaska pohrlili u Srbiju kako bi kupovali cigare, lekove ili prehrambene proizvode, koji su ovde mnogo jeftiniji. Tako, primera radi, za jedno putovanje do Srbije mogu da uštede i čak 50 do 100 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Uranium

30.05.2020. 09:57

Elita iz Srbije godinama letuje u Hrvatskoj.Blago njima kad mi ne mozemo.Ma dobra je i Paralija sta fali.