OTKRIVAMO! Slobodan Milošević spasio CRKVU U RUSIJI, zbog toga oni danas pišu Ujedinjenim nacijama

A. Mikata

21. 05. 2020. u 21:00

U Tobolsku, udaljenom 3.500 kilometara od Beograda, svi su čuli za Srbiju

ОТКРИВАМО! Слободан Милошевић спасио ЦРКВУ У РУСИЈИ, због тога они данас пишу Уједињеним нацијама

Depositphotos

Tobolsk je duhovna prestonica Sibira, a najlepša, saborna Sofisko-uspenska crkva spašena je od vlage i rekonstruisana.

To se dogodilo zahvaljujući Slobodanu Miloševiću, tadašnjem predsedniku Srbije, koji je poslao inženjere da spasu ovaj pravoslavni biser od propadanja.

Tobolsk je osnovao je car Ivan Grozni odmah posle Jeremahove pobede nad Turkemnistancima. Rusi ga nazivaju "Anđeo" i "Dedica Sibira". Ovde je rođen čuveni naučnik Mendejeve. Ovde je napisana šriča o konjiću Grbonjiću. Ovde je Dostojevski ležao u tamnici. Ipak, za ovaj grad mnogi su čuli tek kada je snimljen ruski blok-baster "Tobolsk" u kojem jednu od glavnih ulogu igra čuveni brkati kuvar Barinov.


Nažalost, i pored odličnog filma, prva asocijacija na Tobolsk je porodica Romanov koja je u ovom gradu provela poslednju zimu, pre nego što su ih komunisti streljali. U njihovu čast, od pre dve godine kroz Tobolsk prolazi Imperatorska tura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Dušan

22.05.2020. 07:16

Nije komunista Milošević spasio crkvu već inženjeri i narod Srbije. On je to platio našim a ne njegovim novcem!

N.N.

22.05.2020. 11:34

@Dušan - Možda je platio našim novcem, ali je ipak ON u pitanju. Dinkić i njegovi bi tamo izgradili džamiju.

Petar

22.05.2020. 16:06

@Dušan - U vreme komuniste Miloševića je nastavljena izgradnja hrama Svetog Save. Zovi ga kako hoćeš, svakako je bio bolji od svakoga ko je došao posle.Možemo samo da se ponosimo i sećamo da smo imali inženjere. Danas ni most ne možemo da napravimo bez tendera i tudjih inženjera. I uvek narod sve plati. Tih 100 evra što ćeš dobiti isto je narod platio i preplatio. Ako misliš da će ti ih dati premijerka ili predsednik manje salame stavljaj u sendvič. Očigledno ti ne prija.

Стари Србин

23.05.2020. 17:52

@Dušan - Поштовани Србине Петре , сећајући се Слободановог говора на КОСОВУ , Газиместану слажем се са Вашим комснтаром. Живели , Живела Србија и Српски народ !! Стари Србин .

Harz

22.05.2020. 07:57

Rec je o Mendeljejev-u, naucniku koji nam je ostavio u amanet period I sistem ekemenata.