Zlatibor, Beograd, noćni provodi, banje, planine, pa i grafiti: Srbija top destinacija Evrope

D. B. M.

10. 01. 2020. u 08:20

Златибор, Београд, ноћни проводи, бање, планине, па и графити: Србија топ дестинација Европе

Zlatibor Foto D. Karadarević

Ugledni američki sajt "Trevel leming" izabrao šest najboljih odredišta na šest kontinenata za prošlu godinu

SRBIJA je proglašena za najlepšu zemlju u Evropi! Poznati američki sajt "Trevel leming", koji promoviše turistička odredišta, izabrao je našu zemlju za top destinaciju Starog kontinenta u 2019. godini.

Žiri ovog sajta odabrao je, najpre, 44 odredišta koja bi trebalo posetiti, da bi na kraju objavio šest najboljih, po jednu na svakom kontinentu osim Južnog pola. Potom je više od 8.000 čitalaca ovog portala, sa stručnom komisijom u kojoj su bili blogeri i uticajne ličnosti, glasalo za svoje favorite. Srbija je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Švajcarsku, Francusku... Posle naše zemlje, na listi su Valjadolid (Meksiko - Srednja Amerika), Oranž (Australija), Malavi (Afrika), Lima (Južna Amerika) i Sri Lanka (Azija).

PROČITAJTE JOŠ - Prestižni turistički portal svrstao Srbiju u TOP 10 destinacija za narednu godinu


- Od srednjovekovnih gradova gde možete da proživite bogatu istoriju do modernih gradova u kojima uživate u poslednjoj modi i kulturi, Srbija je možda i najpotcenjenija destinacija na planeti. Iskusite impresivne tvrđave dok plovite Dunavom, istražite divne planine, poput Zlatibora, vidite uličnu umetnost Beograda ili se provedite u jednom od prestoničkih plovećih noćnih klubova. Dođite u Srbiju pre nego što se objavi vest o ovoj neverovatnoj skrivenoj destinaciji - savetuju na sajtu "Trevel leming", i preporučuju da je našu zemlju najbolje obilaziti od maja do septembra.

I jedan od najčitanijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu, "Loneli planet", stavio je Srbiju među deset destinacija koje preporučuje za posetu u ovoj godini. Srbija se našla na šestom mestu, posle Indonezije, Mađarske, Indije, Bafala u SAD i Azerbejdžana.

Beograd Foto N. Skenderija

- Srbija je autentična evropska država, koja zahteva da se polako istražuje. Glavni grad, Beograd, bio je vekovima jedno od najvažnijih raskršća na kontinentu - opisali su na ovom portalu. - Kada završite obilazak Beograda, očekuju vas avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i spomenici iz doba Jugoslavije.

Vrnjačka banja

KINEZI

PREMA istraživanju "Si-tripa", najveće onlajn turističke agencije u Kini i "Skajskenera", internet-stranice i pretraživača za putovanja, Srbija je izbila na prvo mesto novih i specifičnih destinacija za kineske turiste. Sa rastom popularnosti od neverovatnih 67,7 odsto, za sobom je ostavila destinacije kao što su Turska, Portugalija...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Stara Dalmacija

14.01.2020. 09:44

Ne treba zaboraviti ni našu kuhinju, kafane i restorane. Kod nas se stalno dobro jelo i pilo (i jeftino), a stranci to znaju. Svaka kavana koja drži do sebe ima odličnu živu muziku, tamburaše, trubače itd, zavisi od stila

Dragan

24.01.2020. 22:25

Nije samo hrana i pice dobro vaznije je sto smo duhovit narod. Uvek za smeh i shalu.