I u Priboju vanredna situacija: Doneta brojna ograničenja

Novosti online / A. Rovčanin

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 14:31

И у Прибоју ванредна ситуација: Донета бројна ограничења

Sednica Štaba u Priboju / Foto A.Rovčanin

Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine. obavezne maske u zatvorenom, fizička distanca, ograničeno radno vreme

Priboj - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane povećanim brojem osoba koje su sa povišenom temperaturom i respiratornim simptomima tokom vikenda javile za pomoć u zdravstvenim ustanovama, Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine.

U Priboju će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje fizičke distance od dva metra. Zabranjeno je organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodičnih okupljanja.Takođe, zatvaraju se i svi bazeni i velnes centri, dok se radno vreme kafića i trgovinskih radnji ograničava se na period od 7 časova ujutru do 22 časova, a broj osoba u ugostiteljskim objektima ograničava se tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

- Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Priboj da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama - navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Inače, u Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije