Lubenice isplativije od pšenice, cena 70 dinara za kilogram

Tanjug

04. 07. 2020. u 22:29

Лубенице исплативије од пшенице, цена 70 динара за килограм

Depositphotos

Na Gradsku pijacu u Jagodini, najvećoj u Pomoravlskom okrugu i ovom delu Srbije, stigle su domaće lubenice, koje su sazrevale na njivi u prirodnom ambijentu i zamenile lubenice iz plastenika i uvoza
Na Gradsku pijacu u Jagodini, najvećoj u Pomoravlskom okrugu i ovom delu Srbije, stigle su domaće lubenice, koje su sazrevale na njivi u prirodnom ambijentu i zamenile lubenice iz plastenika i uvoza.


Iako je bilo dosta kiše, lubenice su slatke i veoma dobrio su rodile, cena im je 70 dinara za kilogram, izjavio je Tanjugu na pijaci, uzgajivač i prodavač lubenica Toplica Cvejić, iz Šuljkovca kod Jagodine.


Ovaj uzorni domaćin, poznat i po velikim zasadama paprike, kupusa i voća, tvrdi da je proizvodnja lubenica mnogo isplativija od proizvodnje pšenice.


Kupci kažu da kupovina na pijaci za njih ima prednost, jer osim što lubenicu opipaju, pokucaju prstima, mogu od prodavca da zatraže da je otvore i da vide da li je zrela i slatka, da li je sveža, a navode da to u marketima ne mogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marija

06.07.2020. 12:50

NAZALOST U SRBIJI SE NE VODI DOBRA POLITIKA PREMA POLJOPRIVREDNICIMA, CENA JECMA I ZITA JE JE JAKO NISKA,CUVAJT POLJOPRIVREDNIKE DOK IH JOS IMATE ONI SU PONOS SRBIJE-