Završni radovi u novosadskom Naučno-tehnološkom parku: Podstrek preduzetništvu i razvoju

Z.Grumić

četvrtak, 02. 07. 2020. u 15:35

Завршни радови у новосадском Научно-технолошком парку: Подстрек предузетништву и развоју

Foto: Potpisivanje ugovora/ Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Za završetak druge faze radova Vlada Srbije izdvojila je četiri miliona evra a ostatak je obezbeđen iz kredita EIB
Naučno-tehnološki park (NTP) u Novom Sadu biće velika razvojna šansa za najsavremenije informatičke tehnologije, za razvojne centre domaćih i stranih kompanija, “start-apove” i naučne institute. To je istakao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom potpisivanja ugovora za izvođenje druge, odnosno završne faze radova vrednih 9,5 miliona evra.

- Hvala Vladi Srbije i Evropskoj investicionoj banci (EIB), koje su izdvojile novac za tu namenu. Zadovoljan sam jer smo uspeli da u planiranom roku završimo prvu fazu, koja je u funkciji od početka godine i koja je namenjena Fakultetu tehničkih nauka – rekao je Mirović i naglasio da će okončanjem radova, koji uskoro počinju, NTP biti potpuno završen za osam meseci.


- Ovo je veliki podstrek preduzetništvu. Naučno-tehnološki park u Novom Sadu biće rasadnik ideja i svetionik razvoja srpske privrede – kazala je šefica Regionalnog predstavništva EIB Dubravka Negre.


Za završetak druge faze radova Vlada Srbije izdvojila je četiri miliona evra a ostatak je obezbeđen iz kredita EIB. Ugovorom su obuhvaćeni građevinski i građevinsko-zanatski radovi za dovođenje u funkciju ostatka objekta NTP, površine 16.000 kvadratnih metara, koji će koristiti kompanije iz IT sektora.


NTP


PAMETNA i zelena zgrada novosadskog NTP, zajednički je projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, koji ima višestruk značaj pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede. - Pokrajinska vlada je za opremanje NTP-a izdvojila do sada 70 miliona dinara – naveo je Mirović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije