Predato prvih 625 potpisa peticije za ZATVARANjE KAFANE u kojoj je ubijen mladić

Novosti Online / S.BABOVIĆ

nedelja, 07. 06. 2020. u 13:15

Предато првих 625 потписа петиције за ЗАТВАРАЊЕ КАФАНЕ у којој је убијен младић

Foto: MZ Grabovca

Samo nekolliko dana nakon stradanja,meštani su pokrenuli i peticiju za ukidanje rada kafane “Dominik i Mirjana,gde se dogodila tragedija
TRSTENIK - MLADIĆ Marko Đurić (28) tragično je izgubio život 17.maja u kafani u Grabovcu kod Trstenika. Ceo slučaj počelo je da istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu, dok je u Trsteniku počela humana borba za bolji život Markove porodice. Meštani Grabovca i Ljubostinjkog Prnjavora odakle je bio ubijeni mladić,počeli su da sakupljaju novac,jer pričaju da je Marko bio stub cele kuće i neumorno radio da prehrani bolesnu majku Ružicu, dve starije, skoro nepokretne bake, koje žive pod istim krovom i sestričinu od svega 10 godina.


-Obišli smo tek deseti deo kuća u našim sredinama i sakupili prvih 40.000 dinara, na tome se neće zaustaviti naša akcija,jer je ideja da mobilišemo ceo kraj kako bi se pomoglo školovanju Markove sestričine – priča za “Novosti” Milan Pantić, predsednik MZ Grabovac,koji je zajedno sa Desimirom Obradovićem iz MZ Ljubostinjki Prnjavor posetio porodicu i odneo joj novac.-Nastavljamo sa prikupljanjem sredstava i trudićemo se da i dalje budemo tu za Đuriće, jer im je svaka pomoć neophodna.

Saveti dve mesne zajednice ranije su pomogli oko sahrane nesrećnog mladića, a opština i CSR Trstenik isplatili jednokratnu materijalnu pomoć od 30.000 dinara. Markova majka Ružica ganuta je brigom svojih komšija.


Pročitajte još: Potpisima zatvaraju ukletu kafanu: Peticija ogorčenih stanovnika Trstenika


-Sin nas je bukvalno izdržavao,dosta je radio na građevini,pa i tog dana kada je nastradao, bio je poslom u Vrnjačkoj Banji-priča potreseno Ružica Đurić.


Marko Đurić - Foto: Fejsbuk


Samo nekolliko dana nakon stradanja,meštani su pokrenuli i peticiju za ukidanje rada kafane “Dominik i Mirjana,gde se dogodila tragedija. Prvih 625 potpisa predato je nadležnima prošle nedelje. Meštani su ogorčeni zbog ubistva,koja je, kako je napomenuto u peticiji, samo poslednji tragičan događaj u spornom ugostiteljskom objektu,sa čije terase je,kako se sumnja, Marko i gurnut.


Foto: Privatna arhiva

OSUMNjIČENI


ZBOG sumnje da su počinili krivično delo saizvršilaštvo u ubistvu, ranije su pritvoreni Dominik Dimić(51),vlasnik kafane,njegov rođeni brat Adrijano Đorđević(44),Goran Krstić(49)i gazdin sestrić Milan Radu(30),koji je u tužilaštvu priznao da je upravo on u gužvi gurnuo Đurića.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije