Monstruozan čin u Novom Sadu! Pronađen pas sa EKSEROM ZABIJENIM U GLAVU – Isključivo DELO ČOVEKA

Novosti Online/Lj.P.

sreda, 27. 05. 2020. u 15:10

Монструозан чин у Новом Саду! Пронађен пас са ЕКСЕРОМ ЗАБИЈЕНИМ У ГЛАВУ – Искључиво ДЕЛО ЧОВЕКА

Foto: Privatna arhiva

Volonteri novosadskog Udruženja za zaštitu životinja pronašli surovo zlostavljanog psa

VOLONTERI Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANSsu u novosadskom naselju Satelit pronašli psa sa zabodenim ekserom u lobanji. Informaciju o surovo zlostavljanom psu, dobili su preksinoć oko 20 časova od jedne sugrađanke, a na licu mesta zatekli su potresan prizor: malenu kujicu, dezorijentisanu sa ekserom koji viri iz glave.

Psa je pregledao veterinar a rentdgenskim snimanjem je ustanovljeno da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom, i da je to moglo da bude isključivo delo čoveka koji je, da bi to uradio, morao koristiti alat. Ubrzo je ustanovljeno da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnika i da se zove Kaja.

- Ovo zlostavljanje ipokušaj ubistva je odmah prijavljen policiji , a inspektorka je uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera – navode u ovom udruženju.

NAJOŠTRIJE OSUDE UDRUŽENjE najoštrije osuđuje ovaj čin zlostavljanja i pokušaja ubistva i poziva na hitno uspostavljanje funkcionalnih institucija koje će kontrolisati i sprovoditi zakone koji bi trebalo da važe jednako za sve da bi, kako napominju Srbija bila bezbedno i sigurno društvo u kom nekažnjena trovanja, zlostavljanja i ubistva nisu svakodnevna pojava.

– Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljeni pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda.

Kuja Kaja je, prema onome što je kazala njena vlasnica, prekjuče oko 16 časova išetala kroz kapiju kada su krenuli u prodavnicu, ali da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe. Ovaj put, bilo je potrebno samo četiri sata da je se dokopa osoba koja joj je nanela ovako monstruozne povrede, opasne po život.

Volonteri SPANSA napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom periodu.

Kako navode, tri psa su na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima, a počinilac nije pronađen.

Nedavno je jednaporodica na Limanuostala bez kujice koju je nepoznata osoba bacila sa krova zgrade u kojoj stanuju. Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva zlostavljanja i pokušaja ubistva.Komentari (18)

Zoran Zagorac

27.05.2020. 16:50

Za ovakav zlocin izvrsioca zlocina treba kazniti istim zlocinom ili dozivotnom kaznom zatvorom.

lora

27.05.2020. 17:00

Vratice mu se ,Bog sve vidi!Koji minastumi se radjaju izive u ubijaju zivotinje ! steasno !

Anonimno

27.05.2020. 17:21

Kakav monstrum bi to mogao da uradi? Sramota me kad vidim sa kakvim osobama delimo isti vazduh. Monstrumi bolesni.

Mika

27.05.2020. 17:22

Gospode, Boze- koliko neko mora da bude NENORMALAN da ovo uradi......??Jadna zivotinja. Nadam se da ce se oporaviti, a tog monstruma koji je ovo ucinio- pronaci, odrapiti i najvecu mogucu novcanu i zatvorsku kaznu- pa na psihijatrijsko lecenje nakon izdrzanog zatvora.

Boća

27.05.2020. 19:03

Ako je maloletnik u pitanju, ipak ga treba poslati u dom na prevaspitavanje, jer u budućnosti će svoj bes iskaliti na ljudima. Kazniti ga obavezno.

Lupus

27.05.2020. 21:27

@Boća - Naj strožija kazna ,predvidjena njegovim godinama !Taj ce sutra pucati po ulicama,ubiti neko neduzno ljudsko bice,što radi na pumpi,menjačnici u butiku .Strahota u užas !!!

Cica

27.05.2020. 21:14

Iživljavanje nad životinjama je StrasnoTo maloletog I ko mu je pomagao u Zatvor barem 10 godina.

bager

28.05.2020. 07:17

@Cica - Ne verujem u tu pricu da je to dete uradilo,to je delo nekog starijeg,,jedna osoba ne moze to uraditi sama bez pomoci treceg lica,,jedna ruka za cekic,druga za ekser i psu treba drzati glavu,,ako se pronadje to dete neka dokaze to isto na psu lutki,,,,mislim da je upravo to dete drzalo glavu psa a da je neko stariji ukucao ekser

Masa

27.05.2020. 23:44

Mozda bi se nesto i promenilo. Kad bi zakon bio drugaciji. U zatvor lepo neka odgovara...pa mozda bude i manje budala po ulici

Marija

28.05.2020. 03:30

Ako izvade ekser pas nece preziveti jer mu ekser zabijen u mozak a to bih ja pre rekla da je sekta nedao bog da naidjem na takva govna a susrla sam se sa njima vec i sve ih tuzila ja jako puno volim zivotinje ja cuvam psa i 4 macke naravno sve pokupila sa ulice to nije ni za zatvor to je luksuz nego da sam neki zakon uvela bih sibanje kao u saudisku arabiju odsece ti ruke pa ti vidi dali ti se isplati da krades ili da ubijas zivotinje a pogotovo da valjas drogu i alkohol

Maxmen

28.05.2020. 05:04

Tog malog ludaka treba u psihijatriju na posmatranje par godina,uz svakodnevni tretman lekovima za smirenje.A i roditelji su krivi zasto je takav.

Strika

28.05.2020. 07:47

Ovaj sto je ovo uradio isto bi ili će uraditi čoveku..Govno zatvoriti dok ne bude kasno

Sneza

30.05.2020. 21:07

Dragi moji “ ljudi” ... Pa to je bas ona priča veće većine: Dete se igraloooo”! Ja imam sina 12 godina... Ne želim i ne mogu da zamislim da neko tako cist(kao moje dete) može tako nešto uraditi. Samo roditelji i ništa vise !

Lud zbunjen I Razočaran

31.05.2020. 14:02

Deca sve Ludja . Jadna životinja nikriva nii Dužna Stradala od Djavolske Dece.