Šapčani časte konobare: Ugostitelji počeli da rade

Novosti online / A. D.

04. 05. 2020. u 13:44

I gosti i ugostitelji navikavaju se na nove okolnosti rada restorana i kafića. Komunalci odmah izdavali upozorenja o pravilima, a Šapčani se nadaju da će cene ostati po starom

Шапчани часте конобаре: Угоститељи почели да раде

Foto A. Delić

ŠABAC – Vlasnici i konobari u šabačkim ugostiteljskim objektima imaju mnogo nedoumica kako da organizuju posao. Odmah po otvaranju u 7 sati, zajedno sa starim mušterijama stigla je i komunalna policija, upozoravajući da svi gosti moraju imati maske i rukavice.


- Nejasno nam je kako da četvoro ljudi koji su zajedno u kafani ne sede za istim stolom - kaže nam šef restorana u jednom poznatom šabačkom objektu. - Obezbedili smo dovoljno zaštitne opreme, ali smo upozoreni i da ćemo snositi odgovornost i za goste, pa se nadamo kompromisu.


Za razliku od restorana, koji su skoro pusti, u kafićima u centru Šapca i te kako ima gostiju, koji kao po nekom novom pravilu, časte i svoje konobare. Željni druženja i sunca, skoro da ne poštuju socijalnu distancu i zabranu okupljanja više od dvoje.


- Jedna smo čekali da izađemo iz kuća i nadamo se da je doba korone za nama. Popićemo omiljenu kafu i pojesti sladoled, ali nećemo dugo sedeti jer moramo u banku, poštu, prodavnicu - kaže nam Šapčanka koju smo zatekli sa unucima predškolskog uzrasta na šabačkom šetalištu.



Bez obzira na "poslušnost" gostuju, vlasnici kafića i restorana obezbedili su gomilu dezinfekcionih sredstava, a na ulazima su postavljene dezobarijere. Šapčani sa kojima smo razgovarali kažu da im je važno i da cene ostanu po starom, a mnogi od njih prvog jutra, uz kafu, naručili su i rakiju.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije