Nakon prijave građana, Policija je u subotu veče u selu Katun privela petoricu meštana, koji su bili u vidno alkoholisanom stanju i kako nam je potrvđeno bančili su i vikali po selu.

Sudija Prekršajnog suda u Vranju, zbog kršenja mere zabrane kretanja, dvojicu je odmah kaznio sa po 70.000 dinara, a trojica su nakon zadržavanja i trežnjenja, kažnjena istim iznosom.

KRALjEVČANI SVE DISCIPLINOVANIJI

KRALjEVO – Stanovnici grada na Ibru su sve disciplinovaniji u poštovanju naredbi i mera u borbi protiv širenja zaraze korona virusom, pa u toku proteklih 24 sata nije bilo onih koji su prekršili zabranu kretanja.

Ipak, jedno lice je prekršilo meru samoizolacije pa je po hitnom postupku kažnjeno tromesečniom kaznom kućnog pritvora.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje Komunalne milicije zabeležili su kršenje mera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i protiv vlasnika su već preduzete mere nadležnih organa, a inspekcijske službe intenzivno rade i na suzbijanju nelegalnog linijskog taksi prevoza.

PRIVEDENA NEGOTINKA ZBOG KRŠENjA SAMOIZOLACIJE

Zbog kršenja samoizolacije uhapšena je Negotinka M.N. (40).

Policija ju je zatekla na ulici, iako je imala rešenje sanitarnog inspektora na ulasku u Srbiju da bude u kućnoj izolaciji. Protiv nje je podneta krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije sa kojom je privedena u nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu i Kladovu su u petak podneli dve prekršajne prijave zbog nepoštovanja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, protiv dvojice muškaraca starih 68 godina u Negotinu i Kladovu.
Sudije za prekršajni postupak izrekle su im novčane kazne u visini od 30.000, odnosno 50.000 dinara.