Šestoro braće i sestara više nisu sami: Deci iz Alibunara, koji su živeli bez roditelja, obezbeđen smeštaj

Novosti online

petak, 14. 02. 2020. u 09:11

Шесторо браће и сестара више нису сами: Деци из Алибунара, који су живели без родитеља, обезбеђен смештај

Printscreen

Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini

Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini, nezvanično saznaje RTS.


Deca koja žive bez oca i majke u Kozjaku zajedno su tokom noći prebačeni u odgovarajuću ustanovu na teritoriji Vojvodine.


Oni su dobro i svi su na istom mestu, nisu razdvojeni.


Trebalo bi da nadležne službe tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje.


Još nema zvaničnihpotvrda ovih informacija.


Usredu je objavljena priču o šestoro dece koja se brinu sama o sebi kod Alibunara, pošto ih je majka napustila a otac je u zatvoru.


Nakon toga, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o slučaju.


Takođe je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

PROČITAJTE JOŠ: Majka ih NAPUSTILA, a otac je u ZATVORU: Šestoro dece živi bez roditelja, u trošnoj kući brinu jedni o drugima (VIDEO)


PROČITAJTE JOŠ: "Nisu gladni, desi se dan, dva, kao kod svakog": Majka šestoro dece koja su ostavljena da ŽIVE SAMA kod Alibunara tvrdi da ih je "redovno obilazila"Zatim je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.


Zbog hitnosti slučaja, Centru je dao rok od 15 dana da izvesti o svom radu.


Republički i pokrajinski ombudsman zajedno rade na ovom slučaju zbog teške situacije u kojoj se deca nalaze, ali i zbog preplitanja nadležnosti na ovom slučaju.


Stručni nadzor pokazaće ko je napravio propust u ovom slučaju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

DzSvetac

14.02.2020. 09:48

Nije mi jasno , čuo sam podatak da je majci redovno isplaćivana suma od 26000din. mesečno(dečiji dodatak ??? ili šta god ) ...gde su te pare i oće li država pokrenuti proceduru povraćaja tih sredstava ...jer kako reće jedno od dece majka im je za te pare kupovala đak krompira , komad mesa i neke sitnice 3-4 hiljade, namernice koje su oni teglili nekoliko desetina kilometara ...a da ne pominjem socijalnog radnika kojem je obećala da će se deci vratiti jedne subote ...

Kojic D Brana

14.02.2020. 10:05

glavni problem je NAPUSTANJE MALOLETNE DECE JE KRIVICNO DELO.Resenje za decu je da se odredi staratelj.Kaznu mora da dobije i onaj ko je decu napustio.