Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini, nezvanično saznaje RTS.


Deca koja žive bez oca i majke u Kozjaku zajedno su tokom noći prebačeni u odgovarajuću ustanovu na teritoriji Vojvodine.


Oni su dobro i svi su na istom mestu, nisu razdvojeni.


Trebalo bi da nadležne službe tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje.


Još nema zvaničnihpotvrda ovih informacija.


Usredu je objavljena priču o šestoro dece koja se brinu sama o sebi kod Alibunara, pošto ih je majka napustila a otac je u zatvoru.


Nakon toga, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o slučaju.


Takođe je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

PROČITAJTE JOŠ: Majka ih NAPUSTILA, a otac je u ZATVORU: Šestoro dece živi bez roditelja, u trošnoj kući brinu jedni o drugima (VIDEO)


PROČITAJTE JOŠ: "Nisu gladni, desi se dan, dva, kao kod svakog": Majka šestoro dece koja su ostavljena da ŽIVE SAMA kod Alibunara tvrdi da ih je "redovno obilazila"Zatim je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.


Zbog hitnosti slučaja, Centru je dao rok od 15 dana da izvesti o svom radu.


Republički i pokrajinski ombudsman zajedno rade na ovom slučaju zbog teške situacije u kojoj se deca nalaze, ali i zbog preplitanja nadležnosti na ovom slučaju.


Stručni nadzor pokazaće ko je napravio propust u ovom slučaju.

(RTS)