Šestoro braće i sestara iz Alibunara će biti SMEŠTENO u porodice, Centar će snositi posledice

NovostiOnline

13. 02. 2020. u 12:12

Šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara koji sami preživljavaju bez majke koja ih je napustila i oca koji je u zatvoru biće već danas zbrinuta, potvrđeno je u Pokrajinskoj Vladi

Шесторо браће и сестара из Алибунара ће бити СМЕШТЕНО у породице, Центар ће сносити последице

Foto: Printskrin RTS/Youtube

Nadležni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, prema našim saznanjima, snosiće posledice zbog propusta u radu


Šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara koji sami preživljavaju bez majke koja ih je napustila i oca koji je u zatvoru biće već danas zbrinuta, potvrđeno je u Pokrajinskoj Vladi.


Prema našim informacijama, braća i sestre će najverovatnije biti podeljena u dve hraniteljske porodice koje su spremne za takozvani urgentni smeštaj.


Nadležni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, prema našim saznanjima, snosiće posledice zbog propusta u radu.


Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić posetio je sa saradnicima Centar za socijalni rad Alibunar kako bi utvrdio situaciju u kojoj se nalazi šestoro maloletnika za koje je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dobio saznanja nakon objava u medijima.


- Po preliminarnim rezulatima nakon obavljenog stručnog i inspekcijskog nadzoru u Centru za socijalni rad Alibunar utvrđeno je da se porodica već duže vreme nalazi na evidenciji Centra, po više osnova, takođe je konstatovano da od 20. januara kada je majka poslednji put bila u Centru za socijalni rad Alibunar ne postoje saznanja o stanju u porodici, te su zbog toga konstatovani propusti u radu Centra i utvrđene pogrešne procene u radu sa porodicom. Naložene su hitne mere zbrinjavanja dece i korekcija mera podrške porodici - navodi se u saopštenju Centra.


Zaštita prava i interesa dece obaviće se putem organa starateljstva, a u najboljem interesu dece i u skladu sa Zakonom.


Pokrajinski sekretarijat će nastaviti da prati rad sa ovom porodicom, a nakon završenog nadzora uraditi izveštaj sa predloženim merama.


Nakon posete Centru za socijalni rad Predrag Vuletić je obišao kuću u kojoj živi šestoro maloletnikaPratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dr Miggyy

14.02.2020. 07:41

Мајка у Алибунару је напустила своје шесторо деце на милост и немилости своје савести. Љубав према партнеру је надјачала родитељску љубав. Онај који "крејира рађања деце" у овом случају се огрешио напуштених деце. Осим родитељске небриге, ту се огрешио и Центар за социјалнни рад, препустио да деца гладују и болују пола године. Људкост, не поменутих, већ добротворних није затајила..