NA javni poziv "Loznica najboljima" do sada se prijavilo 60 kandidata, od čega je šest doktoranada i 22 kandidata sa master diplomom, otkriva, za "Novosti", Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.


Čelni čovek Jadra i Loznice kaže da je "izuzetno srećan i zadovoljan kao i mladi stručnjaci koji su rekli da su se oduševili što ih se neko setio da ih pozove da dobiju šansu, kao i činjenicom da su dobili jasnu sliku koliko je dobrih, obrazovanih i pametnih ljudi koji vole svoj grad i žele tu da rade".


- Mi ćemo u narednom periodu, vrlo brzo organizovati novo viđenje sa njima, pa svi koji uđu u najuži krug za njih ćemo naći rešenje u pogledu njihovog radno pravnog statusa, a potom uključiti u projekat "Loznica u budućnosti" koji će imati razvojno srednjoročno kretanje grada u svim sferama društvenog života i rada - kaže naš sagovornik. - To će biti još jedan vid njihove finansijske podrške i razlog više da ostanu u svom gradu ili se vrate svojoj Loznici.

Gradonačelnik kaže da će se ovo, zajedno kroz izbor programa sa predstavnicima beogradskog Univerziteta kao obrađivača, finalizovati pozivom za prvu grupu i uručivanje rešenja o radnom angažovanju u ovom gradu. Sve to je, kako zaključuje, "gotova stvar" za nekoliko nedelja.


Pročitajte i:Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjemMeđu zanimanjima kandidata su inženjerska u poljoprivredi i agroekonomiji, prehrambenoj tehnologiji, arhitekturi, organizacionih nauka, elektrotehnike i računarstva, građevinarstva, pejzažne arhitekture, poštanskog saobraćaja i telekomunikacija, menadžmenta, zatim sanitarno-ekološki, te inženjeri grafičkog dizajna i šumarstva.

U sferi prirodnih nauka pozivu Grada odazvali su se doktori medicine, veterine, farmaceuti, stomatolozi, profesori geografije, arheolozi.

Gradonačelnik Vidoje Petrović, Foto V. Mitrić

Akademski građani u oblasti društvenih nauka koji su se zainteresovali za javni poziv "Loznica najboljima" su diplomirani pedagozi, ekonomisti, profesori filozofije, srpskog jezika i književnosti, razredne nastave, istoričari, profesori fizičkog vaspitanja, strukovni vaspitači, akademci umetnosti.
"LOZNICA U BUDUĆNOSTI"

MLADI stručnjaci će, po rečima gradonačelnika Petrovića, dostaviti svoje programe u skladu sa strukom iz koje dolaze. Onako kakvim sebe vide u poslu i čime će se baviti kroz projekt "Loznica u budućnosti".