Zimske radosti po staroj ceni: Otvorena sezona skijanja na Divčibarama

B. P.

31. 12. 2019. u 17:08

Зимске радости по старој цени: Отворена сезона скијања на Дивчибарама

Foto Divcibare Ski Resort

Poslednjeg dana ove godine na ski-stazi „Crni vrh” skijaši i borderi su otvorili sezonu, a trenutno ima više od pola metra snega

Sezona skijanja na Divčibarama počela je poslednjeg dana 2019. godine na ski-stazi “Crni vrh”. Iz “Divčibare Ski Resorta” saopštili su da na ovoj poznatoj vazdušnoj banji, zimskom centru najbližem Beogradu, ima više od pola metra snega.

Ski staza duga je 850, sa visinskom razlikom od 180 metara, ima dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na stazi je u funkciji i sistem za veštačko osnežavanje sa šest topova i dve žirafe. Po međunarodnoj kategorizaciji, staza ima crvenu oznaku i namenjena je veštijim skijašima.

Zbog blizine velikim gradovima, Divčibare su veoma atraktivne i za jednodnevnu posetu. Osim iz okolnih mesta i gradova, najviše skijaša i bordera očekuje se iz Valjeva, Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice. Prethodne sezone na ski-stazi “Crni vrh” u 70 skijaških dana uživalo je više od 10.000 ljubitelja skijanja i snouborda.

Ove sezone cene ski karata biće različite za radne dane i tokom vikenda, kada će biti od 10 do 20 posto viša, zavisno od vrste ski pasa. Za decu do pet godina starosti vožnja je besplatna. Tokom radnih dana, cena je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije