Kragujevčanin M. M. (21) ukrao je automobil marke "citroen" u ponedeljak u centru Kragujevca, usred bela dana. Mladić je uhapšen, a vozilo je ubrzo vraćeno vlasniku koji i posle nekoliko dana od pljačke ne može da poveruje šta mu se dogodilo.

Pročitajte još: Kamenjem zaustavili kombi, zapucali i opljačkali ga: Filmska pljačka u Kuršumliji

On za portal Telegraf priča kako je auto parkirao ispred svog lokala u kojem radi njegova supruga. Kako objašnjava, izašao je na samo dva, tri minuta kako bi odneo do objekta robu.

- Pošto se nisam zadržavao, ostavio sam ključ u bravi. Godinama tu parkiram, ko je mogao da pretpostavi da će tako nešto da se desi. Samo sam u jednom trenutku video muškarca u svom automobilu - priča vlasnik "citroena".

Pročitajte još: Maskiran i s plastičnim pištoljem upao u menjačnicu, nije očekivao ovakvu reakciju radnice, pa je pobegao praznih šaka

On dodaje da je iste sekunde potrčao za vozilom, ali nije smeo burnije da reaguje jer je u blizini autobuska stanica.

- Ko zna šta bi mogao da napravi. Najpre sam mislio da me neko zeza - kaže naš sagovornik.

Priča i da nikada u životu nije ranije video pljačkaša.

- Čujem da je rođen u Kladovu, ali da je valjda došao u Kragujevac iz Londona - objašnjava vlasnik koji se zahvaljuje policiji na brzom reagovanju.

Podsetimo, mladić se tim vozilom poslužio da se odveze do jedne pekare, koju je pokušao da opljačka preteći radnici nožem.

Kragujevačka policija saopštila je da je uhapsila M. M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i razbojništvo u pokušaju.

Krađu sivog "citroena" zabeležile su i okolne kamere. Na snimku se vidi kako mladić, na početku ulice Lole Ribara, stoji pored sivog automobila i okleva nekoliko sekundi, gledajući oko sebe levo-desno.

Posle nekoliko trenutaka, muškarac ulazi u automobil i ubrzo posle toga pali vozilo. Nakon što je auto krenuo, za njim je potrčao muškarac, za kog se ispostavilo da je vlasnik.